/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F1f3ba0add50fe554e59c7a2a04a1ace0.jpg)
Смак літа в кожному ковтку: як приготувати черешневий лимонад для спекотних днів
У спекотні літні дні хочеться чогось смачного, прохолодного й натурального.Лимонад з черешні - саме те, що потрібно влітку.Готувати легко і швидко.1 літр звичайної води;1 літр газованої води;500 грамів черешні;100 грамів цукру;1 лимон;кілька гілочок мʼяти;лід для подачі.Добре промийте черешні під проточною водою та видаліть кісточки. Для зручності скористайтесь спеціальним пресом або шпажкою.Закип'ятіть воду, додайте до неї цукор і розмішуйте, поки він повністю не розчиниться. Висипте в сироп підготовлені ягоди та проваріть кілька хвилин. Залиште охолонути.Наріжте лимон невеликими скибочками. Листя м'яти злегка помніть руками, щоб вони пустили аромат, і додайте разом із лимоном до остиглого сиропу.Долийте газовану воду, ретельно все перемішайте. Розлийте напій у склянки, додайте кубики льоду. За бажанням прикрасьте листочками м'яти чи скибкою лимона.
