Як зберегти ягоди смородини від осипання: чотири дії
Як зберегти ягоди смородини від осипання: чотири дії

Як зберегти ягоди смородини від осипання: чотири дії

Смородина вважається однією з найкорисніших ягід літа. Але часто ще до збору врожаю частина ягід опиняється на землі. Щоб уникнути осипання, важливо знати всього дві прості дії, які допоможуть зберегти врожай.Це вчасне зволоження, мульчування, захист від шкідників та правильне підживлення. Ці кроки зміцнять кущі, подовжать період достигання ягід і дозволять зібрати максимум користі з грядки.Це допоможе зберегти вологу, захистити коріння від перегріву й забезпечити стабільне дозрівання ягід прямо на кущі.Робіть профілактичні обробки з початку літа.Рецепт: 1 літр сироватки або кислого молока, 1 літр води, 5 крапель йоду.Змішати й обприскати листя ввечері або зранку, 1 раз на тиждень.Рецепт №2 (екстрений): 1 ст. ложка соди, 1 ч. ложка рідкого мила, 1 літр води.Змішати, обробити уражені ділянки.Обробляйте кущі при появі перших ознак ураження.Рецепт (біозасіб): 200 г тютюнового пилу або золи та 10 л окропуНастоювати 24 години, процідити. Додати 1 ст. ложку милаОбприскати кущі - ввечері, без дощу і вітру.Відлякує попелицю, гусінь, вогнівку - головних ворогів ягід.Під час наливання ягід смородина потребує калію і фосфору.Рецепт: 200 г деревної золи + 10 л води - настояти 1 добу. Поливати під корінь.Рецепт: 20 г суперфосфату + 15 г сульфату калію на 10 л води. 1-2 літри на кущ.

Джерело матеріала
loader