Достатньо трохи додати у страву: лікарі назвали суперфуд, який покращує пам'ять
Достатньо трохи додати у страву: лікарі назвали суперфуд, який покращує пам'ять

Достатньо трохи додати у страву: лікарі назвали суперфуд, який покращує пам'ять

Ароматна та всесвітньо відома спеція - розмарин - має потужні цілющі властивості. Особливо корисний він для роботи мозку, імунної системи та у боротьбі із запаленнями. Про це пише Strona Zdrowia.

Розмарин. Фото: скрін youtube

З давніх часів цю рослину пов’язували з покращенням розумових здібностей. У Стародавній Греції та Римі студенти й філософи використовували розмарин для підвищення концентрації та зміцнення пам’яті.

Нині ж відомо, що навіть аромат розмарину здатен активізувати роботу мозку. Сучасні наукові дані свідчать про те, що розмарин може відігравати роль навіть у терапії хвороби Альцгеймера.

Як пояснив викладач фармації з Кінгстонського університету Діпа Камдар, учасники дослідження, які вдихали запах розмарину, показали кращі результати в тестах на пам’ять, ніж ті, хто перебував у приміщенні без запахів.

Професор вважає, що такий ефект розмарину пов’язаний з покращенням мозкового кровообігу. Це сприяє кращому надходженню кисню та поживних речовин до нейронів, що, своєю чергою, покращує ясність мислення та здатність зосереджуватись.

вчені дослідили людський мозок

За його словами, у хімічному складі розмарину містяться активні речовини, які впливають на роботу нейромедіаторів. Однією з таких сполук є 1,8-цинеол - він запобігає руйнуванню ацетилхоліну - важливої речовини, що бере участь у процесах запам’ятовування та навчання. Завдяки збереженню рівня цього нейромедіатора розмарин сприяє підтримці когнітивних функцій у літньому віці.

Крім того, ця рослина багата на потужні антиоксиданти, які нейтралізують шкідливу дію вільних радикалів, здатних пошкоджувати клітини мозку. Таким чином, розмарин може сповільнювати вікові зміни в когнітивній сфері та допомагати зберегти ясність розуму на довгі роки.

Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

  • Раніше ми повідомляли, що вівсянка з каверзою : користь, про яку мовчать, і ризики, про які варто знати.
  • Ще лікарі розповіли, чим слід розпочинати свій ранок, щоб залишатися здоровим та енергійним – докладніше на Знай.ua.
  • бутерброди не врятують: чому харчування не допоможе при анемії.
Джерело матеріала
loader
loader