/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fcf28b4b09e2deab9f0bebc4e7d6d9e3f.jpg)
Кримська медова пахлава: тонкощі рецепту, про які треба знати
Цього року, як і минулого, українцям не вдасться відпочити біля моря не лише через війну, а й через екологічну катастрофу, яку спричинили росіяни на Каховській ГЕС. А відтак, не пощастить поласувати медовою пахлавою.То ж як вдома приготувати пляжний смаколик з медом? Поділимось легким рецептом.Для сиропа- Цукор - 1 склянка- Мед - 1 ч.л.- Вода - 1 склянкаДля тіста- Борошно - 3,5 склянки- Розпушувач - 1 ч.л.- Сметана - 3 ст.л.- Масло - 60 г- Молоко - 250 млПісля ділимо тісто на 4 частини і кожну розкатуємо в тонкий пласт, присипаючи борошном. Даємо тісту трохи обвітритися.Чим тонше тісто, тим смачнішою буде пахлаваЗвертаємо плоский рулет шириною 4-5 сантиметрів, Нарізаємо рулет під кутом - чим більший кут, тим довша пахлава.Смажимо пахлаву в великій кількості гарячої олії до золотистості й викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.Важливо! Під час смаження не відволікайтеся - пахлава дуже ніжна і швидко згоряє. Варимо сиропУ воді розчиняємо цукор, доводимо до кипіння, ставимо на великий вогонь і уварюємо хвилин 5. Після зменшуємо вогонь і додаємо мед. По черзі занурюємо пахлаву в киплячий сироп на пару секунд.Якщо опускати пахлаву в холодний сироп, на тісті його залишиться занадто багато.Пахлава як на морі готова!
