/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fdcaa3512b4c3ff18b128929102d6aaa3.jpg)
Що не можна зберігати в шафках на кухні: поширені помилки
Не всім продуктам та речам місце в кухонних шафках.З часом вони псуються або стають джерелом неприємного запаху.Є речі, які краще тримати в холодильнику, герметичних контейнерах або зовсім в іншому приміщенні.Що краще зберігати в інших місцях, навіть якщо ви звикли тримати під рукою, пише Real Simple.Логічно тримати книжки з рецептами поруч із плитою. Проте гаряча пара та волога - головні вороги паперу. Сторінки починають вигинатися, злипаються або вбирають запахи їжі. Особливо шкода, якщо це старі рукописні рецепти.Щоб зберегти кулінарні книги в гарному стані, тримайте їх у сухому та прохолодному місці - наприклад, на полиці в їдальні або у спеціальному куточку кухні, подалі від джерел тепла.Одноразові тарілки, стакани та серветки - зручна річ для свят або швидкої вечері. Проте, якщо зберігати їх у вологому середовищі, папір стає м'яким, втрачає форму і може запліснявіти.Найкраще місце для таких речей - суха комора або верхні полиці, куди не дістається пар і волога з мийки чи плити. Це продовжить термін їх зберігання і збереже зовнішній вигляд.Цей звичний предмет часто зберігається під раковиною або в нижніх шафках. Але як тільки там проллється вода, рулон може зіпсуватись - намокне, втратить форму або запліснявіє.Щоб уникнути неприємностей, краще знайти для рушників сухе місце, подалі від труб і води - наприклад, у шафці вище або навіть на відкритій полиці.Кухня - безперечно, правильне місце для спецій. Але от гарячі місця поруч із плитою чи духовкою - ні. Висока температура та пара знижують аромат і псують смакові властивості.Зберігайте спеції в сухій і прохолодній шафці - бажано не над плитою. Ідеально підійде висувна шухляда або настільна підставка, розташована подалі від джерел тепла.Залишати засоби для чищення поруч із їжею - не найкраща ідея. Особливо небезпечно, якщо шафка легко відкривається - для дітей або домашніх улюбленців це може бути серйозною загрозою.Краще виділити окреме місце для хімії - наприклад, окрему полицю в коморі або закриту шафку у ванній. Це не лише безпечніше, а й зменшує ризик випадкового потрапляння хімікатів у продукти.Купівля олії про запас - економно, але зберігати її у теплому місці - це вірний шлях до псування. Олія втрачає свої властивості, гіркне або навіть набуває неприємного запаху.Оптимальне рішення - перелити трохи у невелику пляшку для щоденного використання, а основний запас тримати у прохолодній коморі чи підвалі. Це дозволить зберегти якість і продовжити термін придатності.

