/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F8b50bbfea743747c10e7674ef7c9a719.jpg)
Вразять будь-кого: шість варіантів, як смачно і красиво приготувати скандинавський бутерброд
Смореброди - це не просто бутерброди, а справжнє мистецтво на скибці хліба.Ці відкриті сендвічі прийшли до нас із Скандинавії й швидко підкорили серця гурманів у всьому світі.Їхня особливість - у поєднанні простоти та вишуканого вигляду. Кожен смореброд - це мінішедевр, що легко готується, але виглядає як страва з ресторану.Суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився ідеями, як смачно та красиво приготувати смореброди. Вони вразять будь-кого за лічені хвилини."Бутерброд - це не просто "хліб, ковбаса і сир". Це може бути значно цікавіше. Особливо, якщо мова про смореброд - відкритий бутерброд зі Скандинавії. Основа - завжди темний житній хліб. Він щільний, насичений, із виразним смаком.У сморебродах не потрібно точних грамів - можна фантазувати і експериментувати.1. Оселедець заправлений зерновою гірчицею та сметаною, лист салату, кріп, цибуля, багато редису, можна замінити крем-сиром.2. Змастити хліб крем-сиром з хроном, рукола, варене яйце, зверху викласти філе оселедця, огірок та мікрогрін.3. Консервовані сардини, зернова гірчиця, підкопчений соус барбекю, трішки крем-сиру або майонезу на хліб (щоб тримався лист салату), маринований огірок, томати.4. Паштет з копченої скумбрії, з крем-сиром та вареним яйцем. Для прикраси - яйце, огірок, кріп. Це дуже смачно!5. Шинка, крем-сир, твердий сир, маринований огірок, листя салату. (Замість крем-сиру можна змішати майонез з барбекю)6. Печінковий паштет, варений буряк маринований з бальзамічним оцтом, маринована цибуля та лісові горіхи (або цибулевий джем).Кожен смореброд - зі своїм характером. Зберігайте ідеї, щоб спробувати вдома, наголосив кулінар.
