Десерт мрії: глазуровані сирки за рецептом зірки "Майстер Шеф", як у дитинстві
Десерт мрії: глазуровані сирки за рецептом зірки "Майстер Шеф", як у дитинстві

Десерт мрії: глазуровані сирки за рецептом зірки "Майстер Шеф", як у дитинстві

Переможниця та колишня суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася рецептом ідеальних глазурованих сирків, які можна приготувати вдома.

Для приготування десерту потрібно підготувати деякі продукти.

Домашні сирки з полуничним джемом, скріншот: YouTube

А саме:

  • 140 г ягід (які є в морозильній камері), або нутелли, або згущеного молока,
  • 10 г кукурудзяного крохмалю,
  • 15 г цукру,
  • 10 г соку лимона.

Вибрані ягоди перебиваємо блендером у пюре і змішуємо в сотейнику з крохмалем, цукром та соком лимона. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо ще 30-40 секунд до заварювання крохмалю.

Для сирної маси:

  • 700 г сиру кисломолочного (5-9%),
  • 100 г цукрової пудри,
  • ванільний цукор,
  • 100 г олії вершкового (кімнатної температури).

Усі інгредієнти змішуємо та пробиваємо блендером до однорідності, потім викладаємо у кондитерський мішок.

Формуємо сирки з начинкою, відправляємо на 2 години на морозилку.

Для шоколадної глазурі:

  • 150 г чорного шоколаду
  • 150 г молочного шоколаду
  • 2 ст. л. олії.

Шоколад розтоплюємо разом з олією, а потім піднімаємо сирки на шпажках і занурюємо в глазур. Після застигання глазурі сирки можна зберігати у холодильнику до розморожування.

Глазуровані сирки, скріншот з відео

Коли сирки вже підморожені та затверділи, вийміть їх із плівки та нанизуйте на шпажки. Швидко зануріть сирки у підготовлену глазур.

Зачекайте, поки глазур затвердіє і стане матовою, а потім обережно зніміть творожки зі шпажок. Якщо глазур застигає дуже швидко, трохи підігрійте її, щоб зберегти потрібну консистенцію.

Раніше ми повідомляли, що знахідка для тих, хто худне і дітям сподобається: простий рецепт корисних цукерок без цукру.

Джерело матеріала
loader
loader