/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fbb9fb742d005bd241ea21aae52a8610d.png)
Секрет пухкої піти: як приготувати ідеальну паляничку з кишенькою для начинки
Піта - це м'яка, кругла паляничка, яка під час випікання надувається і утворює порожнину всередині. Саме ця "кишенька" ідеально підходить для улюбленої начинки - від хумусу й овочів до м'яса чи сиру.Фудблогерка Ірина Козачук ділиться перевіреним рецептом, завдяки якому піта завжди виходить ніжною, пухкою і з ідеальною кишенькою всередині.Рецепт:350 г борошна1 ч л солі200 мл кип'ятку2 ст л оліїВ миску просіяти борошно, додати сіль, влити воду, закипʼятити та дати охолонути 1-2 хвилини, та олію. Місити тісто спочатку ложкою, тоді руками до однорідності. Воно виходить мʼяким та еластичним. Загорнути в плівку і залишити на 20 хвилин. Тоді розділити його на 8 рівних частин, підкачати в кульки, накрити плівкою і залишити ще на 10 хвилин.Кожну кульку розкачати в коло ~15-16 см і викласти на добре розігріту суху сковорідку, вогонь середній. Як підрумʼяниться знизу, перевернути на іншу сторону і підрумʼянити на другу. Тоді ще раз перевернути, піта почне надуватись. Смажити ще пів хвилини і знімати зі сковорідки.Готові піти розрізати навпіл та змастити улюбленим соусом. Далі в кишеньку покласти салат, огірки, помідори та обсмажене в сухарях куряче філе. Готово.Це дуже-дуже смачно. Обов'язково спробуйте.

