/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F37018de72d45c9420c993c5e18d6ca1d.jpg)
Діти будуть в захваті: рецепт домашнього зефіру з полуниці за 10 хвилин
Дорослі та діти часто люблять поласувати зефіром, але зазвичай у купленому десерті дуже багато цукру, а вдома його зробити на перший погляд досить складно.
Однак український шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму YouTube-каналі поділився рецептом натурального зефіру з мінімальною кількістю цукру, який можна приготувати всього за 10 хвилин.
Домашній зефір з полуниці - рецепт
Інгредієнти:
Для білків:
Для початку потрібно підготувати полуницю та агар-агар. Ягоду слід почистити від хвостиків, а агар-агар викласти у склянку, залити водою та перемішати.
Наступним кроком полуницю потрібно пересипати у сотейник, додати до неї цукор та листочки м'яти, після чого усі інгредієнти треба перебити блендером до однорідної маси.
Коли агар-агар настоїться протягом 5 хвилин, його додаємо у полуничну масу та доводимо до кипіння.
Окремо необхідно збити два білки з цукром до пишної піни, після чого до них поступово вливаємо тонкою цівкою гарячу полуничну масу. При цьому усе продовжуємо збивати протягом 5-7 хвилин, поки маса не загусне.
Останнім кроком треба перекласти отриману масу у кондитерський мішок та висадити зефір на застелену пергаментом дошку, або поверхню. Для стабілізації зефіру знадобиться близько 3 годин.
Домашній зефір з полуниці готовий, смачного!
Дивіться відео, як правильно приготувати полуничний зефір:
Інші новини:
Хто такий Євген Клопотенко?
Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

