/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F5a9df81ca5239fa4183b2f29b1776f67.jpg)
Чому рибу продають вакуумовану: пояснюємо простими словами
Чому рибу продають вакуумовану – розкаже 24 Канал.
Для чого вакуумують рибу
Головна причина вакуумування – збереження якості та безпеки риби. При відкачуванні повітря з пакування значно знижується вміст кисню, який необхідний для розмноження бактерій та процесів окиснення. Завдяки цьому гальмується псування, а смакові властивості залишаються на високому рівні довше.
Також вакуумна упаковка запобігає проникненню запахів та вологи, тому риба не вбирає сторонніх ароматів із холодильника і не передає власних. Це особливо актуально для копченої або маринованої риби. Крім того, такий спосіб фасування забезпечує гігієнічність і зручність транспортування.
Зверніть увагу! Важливо пам'ятати: навіть вакуумована риба має термін придатності. Якщо упаковка пошкоджена, здута або з'явився неприємний запах – від такої покупки краще відмовитися.
Сиру рибу бажано з'їсти якомога швидше або заморозити / Фото Unsplash
Щоб риба зберігалася в холодильнику довше, її необхідно належним чином підготувати — це допоможе зберегти свіжість на максимально можливий термін. Отже, вакуум – це не просто сучасна технологія, а реальний спосіб подовжити життя свіжій рибі без консервантів і хімії.
До речі, знайти рибу та морепродукти за найкращими цінами можна на Prom. Обирайте варіант під свій запит та бюджет. А з підпискою "Для своїх" доставка – безкоштовна.

