/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F599674feee665b6fe6efa7f3efabae98.jpg)
Полуничний бум: неперевершена галета до кави або чаю
Сезон полуниці майже відкрито.
Ця ягода смакує свіжою і гарно підходить до різних десертів.
Ідеальною виходить полунична галета - круглий, плоский хрусткий пиріг з відкритим верхом.
Рецептом полуничної галети на сирному тісті поділилася кулінарка Валерія Матрохіна.
Інгредієнти для тіста.
вершкове масло 82,5% (холодне) - 90 г.
борошно - 180 г.
кисломолочний сир - 100 г.
цукор - 40 г.
дрібка солі.
жовток - для змащування.
Інгредієнти для начинки.
свіжа полуниця - 350 г.
цукор - 40 г.
кукурудзяний крохмаль - 1 ст л.
вершковий сир - 150 г.
2 ст л цукрової пудри.
Приготування.
Холодне вершкове масло нарізаємо кубиками.
З’єднуємо його з борошном і кисломолочним сиром.
Перетираємо цю масу руками або у блендері до стану дрібної крихти.
Додаємо до тіста цукор та сіль.
Якщо сир був не вологим і тісто не збирається до купи, то додаємо трішки крижаної води.
Швидко замішуємо тісто.
Воно має вийти пластичним, але не липким.
Готове тісто загортаємо тісто у харчову плівку та відправляємо до холодильника на 30 хвилин.
Охолоджене тісто розкачуємо у великий круг (не тоненько) на аркуші пергаменту.
Розкачаний пласт на деко.
У центр тіста викладаємо вершковий сир змішаний з пудрою.
Нарізану полуницю поєднуємо з цукром та крохмалем.
Викладаємо її зверху.
Важливо залишити по краях близько 4–5 см тіста.
Їх загортаємо до центру, частково покриваючи начинку.
Змащуємо бортики жовтком і щедро посипаємо цукром.
Галету ставимо до духовки, яка попередньо розігріта до 180°C.
Випікайте до золотистої скоринки - приблизно 35–40 хвилин.
За словами кулінарки, начинка пустить сік і може трішки витекти з галети.
Втім, засмучуватися не варто.
Смак залишиться неперевершеним.

