Полуничний бум: неперевершена галета до кави або чаю
Полуничний бум: неперевершена галета до кави або чаю

Полуничний бум: неперевершена галета до кави або чаю

Сезон полуниці майже відкрито.

Ця ягода смакує свіжою і гарно підходить до різних десертів.

Ідеальною виходить полунична галета - круглий, плоский хрусткий пиріг з відкритим верхом.

Рецептом полуничної галети на сирному тісті поділилася кулінарка Валерія Матрохіна.

Інгредієнти для тіста.

вершкове масло 82,5% (холодне) - 90 г.

борошно - 180 г.

кисломолочний сир - 100 г.

цукор - 40 г.

дрібка солі.

жовток - для змащування.

Інгредієнти для начинки.

свіжа полуниця - 350 г.

цукор - 40 г.

кукурудзяний крохмаль - 1 ст л.

вершковий сир - 150 г.

2 ст л цукрової пудри.

Приготування.

Холодне вершкове масло нарізаємо кубиками.

З’єднуємо його з борошном і кисломолочним сиром.

Перетираємо цю масу руками або у блендері до стану дрібної крихти.

Додаємо до тіста цукор та сіль.

Якщо сир був не вологим і тісто не збирається до купи, то додаємо трішки крижаної води.

Швидко замішуємо тісто.

Воно має вийти пластичним, але не липким.

Готове тісто загортаємо тісто у харчову плівку та відправляємо до холодильника на 30 хвилин.

Охолоджене тісто розкачуємо у великий круг (не тоненько) на аркуші пергаменту.

Розкачаний пласт на деко.

У центр тіста викладаємо вершковий сир змішаний з пудрою.

Нарізану полуницю поєднуємо з цукром та крохмалем.

Викладаємо її зверху.

Важливо залишити по краях близько 4–5 см тіста.

Їх загортаємо до центру, частково покриваючи начинку.

Змащуємо бортики жовтком і щедро посипаємо цукром.

Галету ставимо до духовки, яка попередньо розігріта до 180°C.

Випікайте до золотистої скоринки - приблизно 35–40 хвилин.

За словами кулінарки, начинка пустить сік і може трішки витекти з галети.

Втім, засмучуватися не варто.

Смак залишиться неперевершеним.

Джерело матеріала
loader
loader