/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F152176491c0acd5dde9370a3afdada68.png)
В Україні переробкою молока займається понад 500 мікропідприємств
В Україні переробкою молока займається понад 500 мікропідприємств
Майже 80% зареєстрованих за КВЕД «переробка молока» — мікропідприємства, де працює менше 10 людей. Тобто в Україні під час війни працює 524 таких переробників, і їхня кількість зростає.
Про це розповіла координаторка компонента «Молочний сектор» Швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» Ірина Висоцька під час конференції «Сирне Коло».
«Для нашої організації цінна співпраця з Асоціацією виробників сиру України, оскільки, слухаючи лідерів думок в молочному секторі, є розуміння, куди спрямувати вектор підтримки. Ми розпочинали з якості молока, але з часом розширили підтримку і зараз допомагаємо українським виробникам реалізувати торговельний потенціал, не забуваючи, що безпечність продуктів понад усе», — зазначає Ірина Висоцька.
Вона додає, що в Україні забезпечення безпечності сирого молока контролює законодавство, яке вже еквівалентне законодавству ЄС. Також діє Програма контролю сирого молока. Зовсім нещодавно затверджені Методичні настанови щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів на потужностях первинного виробництва молока та/або малих потужностях з переробки молока. На 110 сторінках у доступній формі виробникам молочного сектору пояснюються чинне законодавство.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua

