«Це не наша історія». «Корчма Тарас Бульба» відреагувала на публікації в ЗМІ про власне закриття
«Це не наша історія». «Корчма Тарас Бульба» відреагувала на публікації в ЗМІ про власне закриття

«Це не наша історія». «Корчма Тарас Бульба» відреагувала на публікації в ЗМІ про власне закриття

Низка новинних ресурсів поширила інформацію про можливе припинення роботи ресторану «Корчма Тарас Бульба» у центрі Києва, зокрема повідомлялося про оголошення щодо оренди приміщення. У відповідь на це, команда ресторану виступила із офіційним спростуванням, назвавши ці публікації недостовірними. Про це повідомляє «Главком». 

11 травня з'явилася публікація про те, що в центрі Києва виставлено в оренду приміщення ресторану «Корчма Тарас Бульба», який розташований на вул. Євгена Чикаленка (колишня Пушкінська). Оголошення про оренду, опубліковане 5 травня, нині недоступне, проте сайт відображається за запитом в Google. Також новинний сервіс обмежив доступ до новини.

У публікації йшлося про те, що «Корчма Тарас Бульба» є закладом української кухні, але має російського власника, і вже невдовзі остаточно зникне з гастрономічної мапи столиці.

Також зазначалося, що «ресторан працював донедавна, що видно зі згадок у його соцмережах, проте він втратив частину своїх шанувальників після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну». У публікації також йшлося про те, що заклад української кухні, найімовірніше, незабаром буде закритий. 

Інформацію про закриття закладу у центрі Києва, яка встигла поширитися Телеграм-каналами та новинними платформами, спростувала команда ресторану на сторінці в Інстаграмі. У закладі публікації про закриття корчми назвали «проявом недожурналістики» та «джинсою».

«Сказати, що ми були здивовані наданою «інформацією» в публікації ukr.net - не сказати нічого. Уявіть, ви працюєте, будуєте плани наскільки це можливо в умовах повномасштабної війни, приймаєте гостей, робите те що надає вам сил і натхнення рухатися далі – і ось ви вже заклад «який втратив прихильність відвідувачів» через уявного «російського власника», – йдеться у публікації закладу. 

Власники нагадали, що свого часу заклад було започатковано як один із серії тих що був відкритий за франшизою, історія його відкриття стартувала у 2008 році.

Заклад  зазначив, що з моменту свого відкриття він змінив статус, форму власності і торгівельну марку за ознаками як такої.

«У час глобальної цифровізаціі нам дивно стикатися із визначенням авторів статті «кому наразі належить заклад невідомо». Невідомо чи не кликбейтно і не так вдало вийде замазати у багні тих хто працює? Це скоріше єдине питання на яке ми практично стовідсотково знаємо відповідь», – йдеться у заяві закладу.

Також у закладі здивовані оголошенням про оренду ресторану, яке з'явилося на сайті olx_ukraine.

«Ми не сумніваємося що можливо будь-що, але чи не здається дивним що працююче підприємство якимось дивом стає обʼєктом «оренди»? Відтепер наша команда має ще декілька питань: чи очікувати нам рейдерів ближчим часом і кому ми настільки стали поперек горла? що в хід пішли такі сумнівні засоби?», – йдеться у дописі ресторану. 

У ресторані також запевнили, що заклад продовжує свою роботу: «Ми є, ми працюємо, закриватись це точно не наша історія, і ми з радістю будемо вас вітати кожного дня».

Допис на сторінці закладу «Корчма Тарас Бульба» у інстаграмі
Допис на сторінці закладу «Корчма Тарас Бульба» у інстаграмі
скриншот

На початку червня 2016 року Арбітражний суд Москви ухвалив донарахувати мережі ресторанів податки і штрафи сумарно майже на 1 млрд руб. У середині червня Бєлойван говорив, що за цей час сума вимог ФНС зросла до 1,2 млрд руб. Свою вину Белойван визнав в лютому 2019 року, тоді ж він висловив готовність компенсувати збитки.

Юрій Белойван народився у Києві, він - бізнесмен, підприємець, засновник мережі ресторанів української кухні «Корчма Тарас Бульба», фотохудожник, скульптор і мандрівник. За даними видання RuCompromat, у 1983 році Белойван закінчив середню школу і свідомо не став отримувати вищої освіти. У 1999 році відкрив у Москві свій перший ресторан української кухні «Корчма Тарас Бульба» (з 2012 року - в Києві, з 2013 року - в Нью-Йорку). У 2009 році організував власне господарство в Рязані (більше 2 тис га землі), де виробляється овочівницька, садівнича і тваринницька продукція, яка використовується для приготування їжі в мережі ресторанів «Корчма Тарас Бульба».

Джерело матеріала
loader
loader