Правила виробництва спиртових дистилятів і алкогольних напоїв: чек-лист для крафтярів
Правила виробництва спиртових дистилятів і алкогольних напоїв: чек-лист для крафтярів

Правила виробництва спиртових дистилятів і алкогольних напоїв: чек-лист для крафтярів

Правила виробництва спиртових дистилятів і алкогольних напоїв: чек-лист для крафтярів

Будівництво та запуск малого виробництва спиртових дистилятів і алкогольних напоїв вимагає глибоких знань і правильного підходу на кожному етапі.

На цьому наголосила голова Асоціації крафтових дистилерів України Катерина Камишева під час навчального вебінару та виокремила ключові аспекти організації такого бізнесу.

Вибір приміщення та підготовка інфраструктури

Згідно з рекомендаціями Катерини Камишевої, одним із перших кроків є вибір відповідного приміщення. Воно повинно бути просторе та зручно розташоване, мати усі необхідні інженерні мережі, зокрема водопостачання, каналізацію та вентиляцію. Важливо також передбачити місце для зберігання сировини та готової продукції. Крім того, приміщення повинно відповідати вимогам санітарних норм і бути доступним для транспортування продукції та сировини.

Експертка звернула увагу на важливість розташування виробництва на першому або ж цокольному поверсі, де мінімальний ризик забруднення та є можливість організувати зручну логістику для вантажних перевезень.

Джерело матеріала
loader
loader