/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fa41acd97d36464fbe1605fde0e950de2.jpg)
Щоб була смачною та без нітратів: як правильно вибирати редиску
Для того, що отримати від редиски максимальне задоволення, потрібно вміти її вибирати. На що звертати увагу, аби на вашому столі опинився хрумкий продукт без нітратів – розповість 24 Канал.
Як вибирати редиску
В першу чергу зверніть увагу на шкірку — вона має бути рівною, гладкою та насиченого кольору, без тріщин і пошкоджень. Якщо на поверхні є чорні плями, така редиска, ймовірно, вже почала псуватись і не варта покупки.
Хіт сезону / Фото Freepik
Важливим індикатором є також бадилля. Якщо листя виглядає здоровим і міцним, то і сама редиска, як правило, буде свіжою та смачною. Тому рекомендується обирати редис з бадиллям.
Не забувайте обережно натискати на редиску. Якщо вона м’яка і легко піддається тиску, це може свідчити про те, що плід перезрів або став порожнім всередині. Також це може бути ознакою того, що редиска давно зберігається і почала в’янути.
Багато хто вважає, що навіть органічно вирощена редиска може містити нітрати, особливо якщо вона дуже велика або довгаста. Тому краще обирати маленьку, округлу редиску, адже в такій, ймовірно, менше хімікатів.
То підробка чи інше явище: чому кисломолочний сир може ставати рожевим.
