/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F19e9a554714070e20966c9c097ee1e8d.jpg)
Корисно і смачно: рецепт скумбрії в духовці
Якщо у вас у холодильнику є свіжа або заморожена скумбрія, рекомендуємо приготувати її за рецептом кулінарної блогерки Наталії Жук. Така риба виходить дуже ситною та смачною.
Своїм рецептом вона поділилася в Instagram.
Скумбрія в духовці
Інгредієнти:
- скумбрія свіжоморожена;
- цибуля;
- сіль, коріандр;
- помідор;
- сіль, перець;
- картопля — 2-3 шт;
- приправа для картоплі + 1-2 ст.л сметани;
- пергамент (змочений у воді);
- лимон для збризкування готової скумбрії.
Спосіб приготування:
Скумбрію почистити, прибрати всі нутрощі, хребет і кістки. Зсередини промокнути паперовим рушником, щоб видалити плівку і кров.
Очищену скумбрію посолити й поперчити та надрізати з обох боків, як показано на відео.
Потім півкільцями нарізати одну велику цибулину, викласти її у форму для запікання і рівномірно розподілити її. Зверху посолити за смаком і посипати коріандром.
Ще знадобиться один великий помідор, нарізати його і викласти поверх цибулі.
Посолити й поперчити за смаком.
Зверху на помідор викласти підготовлену скумбрію. Боки рибки вивернути трохи вгору.
Нарізати 2 або 3 картоплини, до них додати приправу для картоплі, в якій уже є сіль, і 1 або 2 столові ложки сметани. Перемішати і викласти у форму по краях. Залишками соусу змастити рибу.
Накрити змоченим у воді пергаментом і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин.
За бажанням рибу скропити лимонним соком.
Читайте також:
Смачна скумбрія: покроковий рецепт простої страви
Скумбрія в овочевому соусі: рецепт смачної риби (відео)
На святковий стіл: рецепт салату "Мімоза" зі скумбрією
