Корисно і смачно: рецепт скумбрії в духовці
Корисно і смачно: рецепт скумбрії в духовці

Корисно і смачно: рецепт скумбрії в духовці

Якщо у вас у холодильнику є свіжа або заморожена скумбрія, рекомендуємо приготувати її за рецептом кулінарної блогерки Наталії Жук. Така риба виходить дуже ситною та смачною.

Своїм рецептом вона поділилася в Instagram.

Скумбрія в духовці

Інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена;
  • цибуля;
  • сіль, коріандр;
  • помідор;
  • сіль, перець;
  • картопля — 2-3 шт;
  • приправа для картоплі + 1-2 ст.л сметани;
  • пергамент (змочений у воді);
  • лимон для збризкування готової скумбрії.

Спосіб приготування:

Скумбрію почистити, прибрати всі нутрощі, хребет і кістки. Зсередини промокнути паперовим рушником, щоб видалити плівку і кров.

Очищену скумбрію посолити й поперчити та надрізати з обох боків, як показано на відео.

Потім півкільцями нарізати одну велику цибулину, викласти її у форму для запікання і рівномірно розподілити її. Зверху посолити за смаком і посипати коріандром.

Ще знадобиться один великий помідор, нарізати його і викласти поверх цибулі.

Посолити й поперчити за смаком.

Зверху на помідор викласти підготовлену скумбрію. Боки рибки вивернути трохи вгору.

Нарізати 2 або 3 картоплини, до них додати приправу для картоплі, в якій уже є сіль, і 1 або 2 столові ложки сметани. Перемішати і викласти у форму по краях. Залишками соусу змастити рибу.

Накрити змоченим у воді пергаментом і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин.

За бажанням рибу скропити лимонним соком.

Читайте також:

Смачна скумбрія: покроковий рецепт простої страви

Скумбрія в овочевому соусі: рецепт смачної риби (відео)

На святковий стіл: рецепт салату "Мімоза" зі скумбрією

Джерело матеріала
loader