/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F4e9f5a5c9c43b7183f5396a0843d0eae.jpg)
Проста страва з доступних продуктів: макаронна запіканка з фаршем
Поєднання макаронів і м'ясного фаршу в багатьох асоціюється з макаронами "по-флотськи". Однак із цих інгредієнтів можна приготувати й інші страви. Наприклад, неймовірно смачною виходить макаронна запіканка з фаршем.
Перевіреним рецептом страви, яка стане ідеальним обідом або вечерею, поділилася кулінарна блогерка Юлія Симончук.
Макаронна запіканка з фаршем
Інгредієнти:
- макарони (сухі) – 150 г;
- фарш – 500 гр;
- молоко – 450 мл;
- томатна паста – 2-3 ст. л;
- борошно – 2 ст. л;
- сир моцарела – 180 г;
- масло – 40-50 г;
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
Відварити макарони до стану аль денте. Злити воду, макарони пересипати в глибоку миску.
На олії обсмажити борошно, помішуючи, додати сіль, перець, молоко і довести до загустіння, постійно помішуючи. Цим соусом залити макарони, перемішати.
На сковороді обсмажити фарш на олії, додати томатну пасту, перець і сіль за смаком, тушкувати до готовності.
На дно форми для запікання викласти макарони, зверху — фарш, розрівнявши його по всій поверхні макаронів, потім усе посипати тертим сиром.
Відправити форму з макаронами і фаршем у духовку, розігріту до 170 градусів, на 20-25 хвилин.
Читайте також:
Найсмачніша страва з сиру: рецепт запіканки без борошна
Запіканка з кабачків: рецепт простої та смачної страви в якій багато сиру
Несолодка сирна запіканка з овочами: смачна літня страва
