/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F2913935cadbc2c9358e764a2a9966cca.jpg)
Ситна солянка на обід і до вечері: покроковий рецепт приготування
Рецептів приготування солянки існує величезна кількість. Хтось готує її повністю з м'ясних інгредієнтів, хтось додає картоплю, а комусь до душі копченості.
Своїм перевіреним способом приготувати смачну та ситну страву поділилася кулінарна блогерка Вікторія.
Ситна солянка
Інгредієнти:
- вода – 3 літри;
- картопля – 3-6 шт;
- олія – 2-3 ст. л;
- цибуля – 2 шт;
- морква – 1 шт;
- квашені огірки – 4-5 шт,
- томатна паста – 2 ст. л;
- різні види ковбаси – 350-400 г;
- лавровий лист;
- спеції: сіль, перець та інші – за смаком,
- для подачі: маслини, лимон, сметана, зелень.
Спосіб приготування:
Картоплю почистити і нарізати маленькими кубиками, залити водою і поставити на вогонь. Тим часом цибулю дрібно порізати, моркву й огірки потерти на велику тертку.
На сковорідці розігріти олію, додати спочатку цибулю, на середньому вогні підсмажити її, помішуючи до розм'якшення, додати моркву, смажити разом до м'якості моркви. Додати огірки, смажити ще 5-7 хвилин. Додати томатну пасту, перемішати. Якщо овочі виходять густі, долити трохи гарячої води і кілька хвилин протушкувати все разом, час від часу помішуючи.
Тим часом картопля закипить, зняти піну, зменшити вогонь, додати лавровий лист і засмажку. Нехай покипить 10 хвилин.
Тим часом порізати ковбасу соломкою або кубиками, відправити її в каструлю і варити ще 10 хвилин. Додати спеції, проварити, помішуючи, ще 5 хвилин.
При подачі додати в тарілку до солянки ложку сметани, кілька маслин, скибочку лимона, зелень.
Читайте також:
Коли класти маслини та лимон: рецепт ідеальної солянки
Солянка в грузинському стилі: рецепт смачного супу з копченостями
Смачна солянка: 5 секретів і 5 рецептів

