/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F3c35ad07cc522bf250eec54f1b4c9815.png)
Ідеальна випічка до чаю у дощові дні: готуємо вишневий баскський пиріг
Сімейне чаювання можна зробити ще більш теплішим, якщо додати до столу баскський пиріг з вишнями.Ця ароматна, ніжна і водночас хрустка випічка підкорить з першого шматочка.Це закритий пиріг із заварним кремом, родом із сонячної Іспанії. Спочатку він готувався з розсипчастого пісочного тіста та начинки у вигляді черешні, потім почали додавати ще й заварний крем.Крем:молоко - 300 мл;яйце - 1 шт;цукор - 60 г;крохмаль кукурудзяний - 20 г;ванілін;масло вершкове - 25 г.Тісто:яйце - 1 шт (додатково знадобиться жовток для змазування пирога зверху);сіль - 0.5 ч. л;цедра;сік або вода - 2 ст. л;борошно - 300 г;розпушувач - 7 г;цукрова пудра - 100 г;ванілін;масло вершкове - 180 г.Начинка:вишня - 250 г;цукор - 50-70 г;крохмаль кукурудзяний - 13 г.Зваріть ванільний крем. Для цього молоко доведіть до кипіння, прогрійте. Окремо змішайте сире ціле яйце (або 2 жовтка) з цукром звичайним і ванільним. Наприкінці додайте також кукурудзяний крахмаль і все добре змішайте, щоб не було грудочок. Поступово, не поспішаючи, додавайте гаряче молоко, після чого всю масу поверніть на вогонь і заваріть.Як тільки крем приготується, додайте вершкове масло і перелийте в іншу ємність, яку слід охолодити. Згодом поставте миску з кремом під плівкою в холодильник до повного охолодження.Заморожену вишню (можна взяти консервовану) змішайте к крохмалем і цукром і проваріть протягом кількох хвилин і відставте до повного охолодження.Приготуйте пісочне тісто, додавши в нього цедру, а також (за бажанням) 2 столові ложки свіжого соку. Тісто має вийти не дубове і не м'яке, а щось середнє. Головне не вимішуйте його довго. Готове тісто поділіть на більшу і меншу частини (низ і верхівка пирога).Викладіть більшу частину у форму, добре розподіліть, зробіть бортики і постате в холодильник для стабілізації.Увімкніть духову шафу, виставте температуру 180 градусів (режим "вверх-низ").Через 5 хвилин дістаньте тісто з холодильника, викладіть на дно форми вишню, потім - крем (його варто добре збити вінчиком чи за допомогою блендера) і накрийте меншим пластом тіста.Змажте верхівку пирога жовтком з додаванням ложки молока, дайте підсохнути і зробіть візерунок.Поставте пиріг у духовку на 30-40 хвилин.Після випікання дайте охолонути і зберігайте в холодильнику.
