/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F54cd9236d0aec2091cc0e254b96729f8.jpg)
Як збити білок з цукром до густої піни — секрети приготування
Приготування багатьох кондитерських виробів передбачає використання збитих білків, які можна застосовувати для безе, мусів, суфле, для прикрашання тортів та тістечок.
Однак далеко не кожна господиня знає, як правильно збити білки з цукром.
Розповідаємо, як це зробити.
Щоб домогтися гарної піни, слід відповідально підійти до вибору ємності для збивання.
Для цього підходить глибока миска з кераміки, скла або неіржавної сталі.
Важливо, щоб вона була ідеально чиста.
Якщо на внутрішній поверхні є залишки жиру, це не дозволить яйцям перетворитися на круту піну.
Саме з цієї причини небажано використовувати ємність з пластику, бо на ній є мікропори, в яких можуть залишатися масляні часточки.
Основні поради:.
Білок стане краще збиватися, якщо він свіжий і його попередньо охолодили.
Для цього перед тим, як збивати, його поміщають в холодильник.
Краще скористатися низькообертовим міксером, а не блендером — він не підходить.
Низьку швидкість під час збивання потрібно контролювати.
Потихеньку необхідно додавати швидкість.
У разі використання міксера простежте, щоб всі повністю білки збивалися, а не лише верхівка.
Коли білок збивали мало, то в ньому буде повітря, а коли тісто замішується, то виріб вже не буде таким легким.
Якщо перебити білки, то в них буде багато дрібних бульбашок повітря.
