/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F33a0310998c03d696444fd95df5d98c7.jpg)
Цибулю чи часник: що потрібно обсмажувати першим – ставимо крапку у дискусії
Коли мова доходить до приготування цибулі та часнику, варто орієнтуватися на одне банальне правило. Яке саме – розповість 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Що обсмажувати першим
Кулінари наголошують – цибулю завжди варто смажити першою. Їй треба значно більше часу, аби розкрити смак та аромат.
А от часник, навпаки, дуже швидко розкривається, а якщо перетримати його на пательні зайву хвилину – то він одразу почорніє.
Улюблений смаковий акцент / Фото Freepik
Найкраща послідовність приготування засмажки така: спочатку обсмажте цибулю до м’якої прозорої текстури або легкого золотистого кольору. Лише після цього додайте подрібнений часник. Його достатньо прогріти на сковороді 2–3 хвилини — не більше, і можна знімати з вогню.
Є також кілька нюансів: не варто нарізати цибулю надто дрібно, інакше під час смаження вона втратить форму і перетвориться на пюре.
Сметана чи підробка: як швидко перевірити якість продукту.

