/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F61b350bcb5bbfe19d5dc9ed16b00f67b.jpg)
Навіщо замочувати насіння гарбуза перед посадкою і як правильно це зробити
Корисні поради для городників з замочування насіння гарбуза
Зовсім скоро настане час саджати гарбуз у відкритий ґрунт. Перед тим, як висаджувати насіння, його рекомендується замочити у воді і злегка проростити, тоді у відкритому грунті воно відразу ж піде у ріст.
"Телеграф" розповість, як правильно замочувати та пророщувати насіння гарбуза перед посадкою.
Замочування насіння гарбуза перед посадкою дуже бажане, якщо хочете прискорити проростання та підвищити схожість. Про це розповіла користувачка Facebook-спільноти "Сад. Місто. Теплиця". За її словами, додатково можна обробити насіння стимулятором росту.
Як правильно замочувати насіння гарбуза?
Спочатку потрібно відібрати насіння — воно має бути великим, щільним і неушкодженим. Для точності можна перевірити у воді — порожнє насіння спливе, здорове залишиться на дні ємності.
Замочувати насіння потрібно у теплій воді – 25-30 градусів за Цельсієм. Залишіть його у воді на 6-12 годин, можна на ніч.
Додатково можна додати у воду для замочування покупний стимулятор росту. Також досвідчені городники радять провести дезінфекцію насіння перед замочуванням у розчині марганцівки 1% на 15 хв.
Також за бажанням насіння гарбуза можна проростити. Після замочування його потрібно покласти на вологу марлю або серветку та залишити у теплому місці на 1-2 дні. А коли з’являться паростки — одразу садити в землю.
Висаджувати замочене або пророщене насіння потрібно в добре прогрітий ґрунт (не менше +12-14 градусів), на глибині 10 см.
