Для когось вони кращі за вареники: готуємо опіканці – давню українську страву з історією
Для когось вони кращі за вареники: готуємо опіканці – давню українську страву з історією

Для когось вони кращі за вареники: готуємо опіканці – давню українську страву з історією

Ця давня українська страва неодмінно повинна бути у вашому кулінарному арсеналі. І річ не лише у необхідності плекати українську культуру, опіканці справді потішать вас та рідних, розповідає 24 Канал з посиланням на ТікТок diana_kulikovska.

Рецепт опіканців

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 100 грамів пшона;
– 50 грамів маку;
– 7 столових ложок борошна (зі гіркою);
– по пів чайної ложки солі та соди;
– кефір (додавати як на вареники);
– 2 зубчики часнику;
– петрушка або кріп;
– олія для смаження та мачанки.

Як приготувати опіканці: відео

Приготування:

  1. Промийте пшоно та мак окремо. Пшоно відваріть до готовності, а мак запарте окропом, потім ретельно зцідіть.
  2. Для тіста змішайте кефір із борошном, сіллю та содою. Замісіть м’яке, еластичне тісто, сформуйте з нього варениці.
  3. Начинка готується шляхом з’єднання відвареного пшона з підготовленим маком. Наповніть варениці начинкою, добре заліпіть краї.
  4. Варіть опіканці у киплячій воді до готовності. Потім обсмажте їх на олії до рум’яної скоринки.
  5. Для мачанки змішайте розчавлений часник із кип’яченою водою, додайте трохи солі, олію та подрібнену зелень.

Смачного!

Це нереально смачно: простий рецепт полуничного тірамісу.

Джерело матеріала
loader