Чому крафтові пивоварні не дають шансу українській сировині
Чому крафтові пивоварні не дають шансу українській сировині

Чому крафтові пивоварні не дають шансу українській сировині

Чому крафтові пивоварні не дають шансу українській сировині

Власник «Козівської ремісничої броварні», що на Тернопільщині, Володимир Ярема займається пивоварінням з 2016 року. Від самого початку він намагався використовувати український солод, однак його нестабільна якість та часті невідповідності нормам змусили переглянути підхід до виробництва.

Попри те, що вітчизняний солод майже вдвічі дешевший за імпортний, економія на сировині не перекриває втрати під час виробництва. «2024 рік показав, наскільки серйозною стала проблема з якістю солоду — значну частину пива довелося переганяти», — розповідає Володимир Ярема для AgroPortal.ua.

Він пробував працювати з кількома українськими солодовнями, але лише одна більш-менш відповідала вимогам. У підсумку стало очевидно: вітчизняному солоду часто бракує сили, щоб забезпечити повноцінне бродіння та смак. 

Джерело матеріала
loader
loader