Ні яєць, ні молока, ні дріжджів: яблучний пиріг, в якому начинки більше, аніж тіста
Ні яєць, ні молока, ні дріжджів: яблучний пиріг, в якому начинки більше, аніж тіста

Ні яєць, ні молока, ні дріжджів: яблучний пиріг, в якому начинки більше, аніж тіста

Яблучний пиріг без молока, дріжджів та яєць виглядає оригінальною цікавинкою, але спробуйте його лише раз – і будете готувати завжди. І ще одна його перевага: випікати можна просто на деко, без форми, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

Рецепт яблучного пирога

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 2 яблука;
– 100 грамів родзинок;
– 2 столові ложки соку лимона;
– 50 мілілітрів рослинної олії;
– 80 грамів манки;
– 140 грамів борошна;
– 3 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка ванільного цукру;
– 1 чайна ложка розпушувача.

Приготування:

  1. Яблука потрібно очистити від шкірки та натерти на великій тертці.
  2. Одразу додаємо сік половини лимона, щоб зберегти свіжість і запобігти потемнінню. Далі вливаємо трохи рослинної олії.
  3. Потім додаємо звичайний цукор і ванільний — для аромату.
  4. Відразу ж всипаємо промиті родзинки. Замочувати їх не обов’язково — вони добре набухнуть у тісті під час настоювання.
  5. Наступним кроком додаємо манну крупу — вона забезпечить пирогу особливу структуру та приємний смак.
  6. Ретельно все перемішуємо, накриваємо суміш харчовою плівкою так, щоб вона торкалась поверхні маси, і залишаємо на 45 хвилин.
  7. Окремо змішуємо пшеничне борошно з розпушувачем і після настоювання додаємо цю суху суміш до яблучної основи.
  8. Знову все добре перемішуємо — вийде липке та щільне тісто.
  9. Деко вистилаємо пергаментом, змащуємо олією, викладаємо тісто й розрівнюємо його силіконовою лопаткою або ложкою.
  10. Випікаємо в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, протягом 30 – 35 хвилин.
  11. За бажанням готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Ви одразу захочете їх приготувати: страви з 90-х, смак яких ви ніколи не забудете.

Джерело матеріала
loader
loader