Кава Кортадо вдома: Клопотенко поділився тонкощами приготування іспанського напою
Кава Кортадо вдома: Клопотенко поділився тонкощами приготування іспанського напою

Кава Кортадо вдома: Клопотенко поділився тонкощами приготування іспанського напою

Кава кортадо незаслужено довго перебуває в тіні популярних лате та капучіно.Іспанський кортадо демонструє ідеальний баланс молока та міцного еспресо, він дарує заряд енергії та ніжну, шовковисту текстуру.Це ідеальний напій для тих, кому класичне еспресо здається занадто різким на смак, в той час, як лате видається занадто молочним. Готується надзвичайно просто, тож спробуйте. радить ресторатор Євген Клопотенко.Кортадо - це кавовий напій на основі еспресо. Його головною особливістю є пропорція кави молока до - чітко 1:1, тоді як у капучино це 2:5, а у мак'ято 2:1. До того ж, на відмінну від Лате або Капучіно, молоко для кортадо не збивається у густу піну, а просто трохи нагрівається або обробляється парою (за наявності кавомашини). Походить напій з Іспанії, а точніше з Країни Басків. "Кортадо" з іспанської перекладається як "розрізати", що символічно вказує на те, як молоко ніби перерізає навпіл різку інтенсивність еспресо. Традиційно кортадо п'ють у другій половині дня та подають у скляному посуді.Щоб отримати бажаний насичений смак вам знадобиться добре обсмажена кава. Приготувати еспресо можна у кавомашині або у домашніх умовах, за допомогою гейзерної кавоварки чи навіть френч-пресу.Хоча це не канонічний метод, але ви також можете приготувати кортадо з якісної розчинної кави.Збиті вершки. Хоча це і не автентично, але інколи у кортадо додають збиті вершки замість молока.Різноманітні сиропи, наприклад ванільний й чи медовий.Згущене молоко.Спеції, наприклад кориця.У мікрохвильовці. Налийте 100 мл молока у скляний або керамічний посуд та нагрівайте приблизно 20-30 сек, молоко має досягнути температури 55-60 градусів. Перевірте молоко, якщо воно занадто холодне на дотик - нагрівайте ще 10-20 сек.На плиті. Налийте 100 мл молока у сотейник і поставте на середній вогонь. Помішуйте молоко, поки воно не нагріється до температури 60 г, це займе приблизно 2-3 хв.Найкраще використовувати цільне молоко, воно надасть вашому напою ідеального глибокого смаку. А якщо ви хочете приготувати веганську версію кортадо - використовуйте вівсяне.100 мл еспресо100 мл молокаПриготуйте 100 мл еспресо за допомогою кавомашини, гейзерної кавоварки або френч-преса.Нагрійте 100 мл молока до приблизно 55-60 градусів.У чашку налийте 100 мл гарячого еспресо та 100 мл теплого молока. Насолоджуйтеся.

Джерело матеріала
loader
loader