Як в домашніх умовах очистити воду з-під крана без фільтрів: буде чистішою за артезіанську — бабусин метод
Як в домашніх умовах очистити воду з-під крана без фільтрів: буде чистішою за артезіанську — бабусин метод

Як в домашніх умовах очистити воду з-під крана без фільтрів: буде чистішою за артезіанську — бабусин метод

Насправді це не так — існує давній домашній спосіб, який дозволяє зробити воду навіть чистішою за артезіанську.

Усе, що для цього потрібно, — звичні підручні речі, які зазвичай можна знайти в будь-якому господарстві.

Скляна банка.

Спочатку потрібно підготувати відповідну ємність.

Ідеально підходить трилітрова скляна банка, оскільки пластик може погіршити якість води та її чистоту.

Ретельно миємо банку і даємо їй висохнути.

Потім наповнюємо її холодною водою з-під крана, залишаючи невеликий простір (5–7 см) до верху.

Залишаємо воду на півгодини.

За цей час великі домішки осідаютимуть на дно, а хлор, що використовується для знезараження водопровідної води, поступово випарується.

Часник і активоване вугілля.

Після того як вода постояла необхідний час, додаємо до неї три зубчики часнику, попередньо очистивши їх від шкірки.

Часник допоможе завдяки своїм потужним антибактеріальним властивостям.

Також кладемо в банку 5 таблеток активованого вугілля, яке поглине всі шкідливі речовини.

Залишаємо суміш на кілька годин за кімнатної температури — найкраще залишити її на ніч.

Накриваємо банку чистою тканиною, що пропускає повітря, наприклад, марлею в кілька шарів або бавовняною тканиною, щоб захистити воду від пилу та комах, при цьому забезпечуючи її контакт з повітрям.

Фільтрація та зберігання.

Після того, як вода відстоялась, ретельно фільтруємо її через марлю, складену в кілька шарів, або через чисту бавовняну тканину.

Це дозволить позбутися осаду, залишків часнику та активованого вугілля.

Для досягнення найкращого результату можна провести фільтрацію кілька разів — два або три.

Зберігати очищену воду слід в холодильнику, при цьому кришка повинна бути щільно закрита.

Не варто тримати таку воду більше двох діб, оскільки вона може втратити свої корисні властивості та свіжість.

Джерело матеріала
loader
loader