/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F06f2dac3841c720ba5811af04576f0e7.jpg)
Чудова альтернатива шашлику: така свинина з чорносливом вразить рецептори
Свинина тушкована з чорносливом готується дуже просто
Зі свинини можна приготувати безліч смачних і ситних страв — від рум’яної підчеревини до ароматних рулетів чи рагу. Але якщо хочеться чогось особливого, ніжного та водночас глибокого до смаку — варто звернути увагу на тушковану свинину з чорносливом.
Це поєднання м’ясної насиченості й легкої фруктової солодкості давно стало класикою, яка смакує не лише в повсякденному меню, а й на святковому столі. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "katia_cooking_".
Як приготувати свинину тушковану з чорносливом
Інгредієнти:
- свинина — 1 кг;
- морква — 2 шт.;
- цибуля — 2 шт.;
- чорнослив — до смаку;
- улюблені спеції;
- рослинна олія;
- вода.
Спосіб приготування:
1.На дно жаростійкої форми налити трохи олії.
2.Викласти інгредієнти шарами: спочатку — цибуля, нарізана півкільцями, потім великі шматки м’яса, чорнослив і терта морква. Повторити шари. Чим більше моркви — тим ніжнішою буде свинина.
3.Приправити спеціями, залити водою так, щоб вона майже повністю покривала вміст форми.
4.Накрити кришкою або фольгою й поставити в розігріту до 200 °C духовку. Тушкувати 1 год 45 хв – 2 години, поки м’ясо стане м’яким і соковитим.

