/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Ff6cb532bb72a0e4a8a62a8cbe335fea2.png)
Замінять бутерброди: як приготувати на сніданок сирні перепічки
Якщо маєте під рукою вдома сир, приготуйте на сніданок чи просто для швидкого перекусу сирні перепічки.Рецепт доволі простий. а таку випічку оцінять усі, хто її спробує. Це ідеальна альтернатива бутербродам.Яйця - 2 шт. для тіста + 1 шт. для змащуванняСіль - 1/2 ч. л.Цукор - 1 ст. л.Рослинна олія - 4 ст. л.Сир кисломолочний - 300 гБорошно - 300 гРозпушувач - 1 ч. л.Сир - 150 г (можна більше, в рецепті Сулугуні)Беремо яйця (бажано кімнатної температури), додаємо до них сіль, цукор і вливаємо рослинну олію. Перемішуємо виделкою або вінчиком.Потім викладаємо туди сир будь-якої жирності і знову перемішуємо, щоб маса стала однорідною.Всипаємо борошно і розпушувач. Борошно краще заздалегідь окремо змішати з розпушувачем і просіяти в суміш. Але якщо часу мало, то можна просто так все додати.Перемішуємо все спочатку ложкою, потім злегка вимішуємо руками. Тісто має вийти дуже ніжним, м'яким і трохи липким, майже як для сирників, тільки трохи крутіше і щільніше. Але підсипати борошно або обвалювати в ньому тісто більше не потрібно.Збираємо тісто в брусочок і ділимо на вісім частин.Формуємо руками невеликі перепічки. Просто придавлюємо шматочок і розтягуємо. Все робимо без присипання борошном.Перекладаємо перепічки на деко, застелене пергаментним папером і змащуємо яйцем.А зверху укладаємо натертий на крупній тертці сир. Найкраще якийсь тягучий типу Сулугуні. Чим сиру більше, тим смачніше і рум'яніше виходять перепічки.Ставимо в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо 18-20 хвилин при 180°С.Їсти їх, звичайно, найкраще, поки вони гарячі. Але якщо все одразу не з'їли, то можна потім їх просто розігріти.

