/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fd753879ca58a4540355d732418aea0ac.png)
Травневі свята без шашликів? Прогнозується зростання цін на м'ясо
Відкриття сезону пікніків може спровокувати певне зростання цін на м'ясо. Імовірне подорожчання очікується вже з початку травня і торкнеться тих видів м'яса, які часто купують для шашлику.
Прогнозом поділилася провідна наукова співробітниця відділу аграрного ринку та міжнародної інтеграції Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Наталія Копитець у коментарі виданню "Главред".
Експертка зазначила, що ціни на продукти в Україні є досить мінливими. Наприклад, поки одні види м'яса дешевшають, інші дорожчають.
У квітні фіксувалося зростання цін на свинину, зокрема, черевина, ребра, лопатка, ошийок додали в ціні 4,1-9,5%. Це пов'язано з тим, що українці активно закуповувалися для великоднього столу. Вже у травні може статися невелике здешевлення свинини та яловичини.
"За прогнозними оцінками науковців Інституту аграрної економіки, у травні 2025 року можливе зниження роздрібних цін на яловичину та свинину - до 3%", - заявила Наталія Копитець.
Водночас експерт вважає, що травневі свята та відкриття сезону пікніків можуть спровокувати подорожчання тих видів м'яса, які найчастіше купуються для приготування шашлику. Таким чином, свинячий ошийок та курячі гомілки можуть піднятися в ціні приблизно на 1,5-2%.

