Підкорює серця гурманів: як приготувати вдома популярний сир лабне
Підкорює серця гурманів: як приготувати вдома популярний сир лабне

Підкорює серця гурманів: як приготувати вдома популярний сир лабне

Ніжний, кремовий сир, який став справжнім гастрономічним трендом у соцмережах, можна приготувати вдома. Йдеться про сир Лабне або його ще називають Лабане.Походить із Близького Сходу і одразу зачаровує своєю універсальністю. Його мажуть на хліб, подають із оливковою олією та спеціями, додають у салати. Потрібно всього кілька інгредієнтів і трохи терпіння.500 г грецького йогурту¼ ч. ложки соліМарля або тонка бавовняна тканинаСитоГлибока мискаЗмішайте йогурт із сіллю. Добре перемішайте у глибокій мисці.Вистеліть сито марлею у 2-3 шари та встановіть його на миску.Викладіть йогурт у тканину, зберись краї докупи та зв'яжи їх. Повинен утворитися "мішечок".Залиште у холодильнику на 12-24 години, щоб з йогурту вийшла сироватка. Кожні кілька годин перевіряй сир і тугіше зав'язуй марлю, бо у міру втрати сироватки об'єм сиру буде менше.Через 12 годин отримаєте м'який крем-сир, ідеальний як намазка.Через 24 години - густий лабне, який можна формувати у кульки.Перекладіть в банку або герметичний контейнер - і зберігайте у холодильнику до тижня.Як подавати:Намазка на хліб або тости з краплею оливкової олії.Зелень, сушені томати, подрібнений часник - для пряного варіанту.Формуйте кульки та зберігайте у банці з оливковою олією - як у ресторанах.

Джерело матеріала
loader
loader