/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fab0287764cd149414d5bb4bb91f8b6f4.jpg)
Сезон шашликів відкрито: з якого м'яса його найкраще готувати та як маринувати
Грузинський шашлик зі свинини виходить надзвичайно м'яким та ніжним
Зі свиного м’яса можна приготувати безліч смачних страв — від ароматної запеченої рульки до ніжного бульйону на ребрах, від домашніх котлет до соковитих відбивних із хрусткою скоринкою. Але однією з найулюбленіших і незмінно популярних страв залишається шашлик — страва, яка асоціюється з відпочинком, теплою компанією та справжнім апетитом.
Шматочки свинини, мариновані зі спеціями, цибулею й ароматними добавками, на відкритому вогні набувають особливого смаку: злегка підкопченого, м’ясного, насиченого. Це не просто їжа — це ритуал, який об’єднує і створює настрій. Рецептом з нами поділилися на Innstagram-сторінці "ponomar_valeriy".
Як приготувати шашлик
Інгредієнти:
- свиняча шия — 2 кг;
- цибуля — 1 кг;
- сіль — 1 ст. л.;
- чорний перець — 2/3 ч. л.;
- мелений коріандр — 1 ст. л. (без гірки);
- чилі пластівці — 1 ч. л.;
- сушений базилік — 1 ч. л.;
- олія 3 ст.л.;
Спосіб приготування:
1. М'ясо нарізати шматочками як куряче яйце, змішати з цибулею із сіллю і додати інші спеції.
2. Маринувати 2-3 години.
3. Час приготування на вугіллі 15-18 хвилин, перший раз перевернути, коли утворилася знизу скоринка, так само зробити і з іншого боку.

