Як правильно очистити блендер після приготування страв: знають не всі
Як правильно очистити блендер після приготування страв: знають не всі

Як правильно очистити блендер після приготування страв: знають не всі

Для багатьох блендер є справжнім рятівником у приготуванні страв.Його використовують для всього: від сніданків до соусів та коктейлів.Але важливо навчитися безпечно чистити свій блендер.Кулінарні експерти розповідають, як вони підтримують свої блендери блискучою чистотою та готовністю до змішування, подрібнення та пюре в будь-який момент. Дотримуйтеся наведених нижче порад щодо чищення, щоб підтримувати свій девайс у робочу стані, пише Martha Stewart.Ваш блендер слід чистити після кожного використання, а основу можна витирати за потреби, якщо на ній є залишки їжі чи пил. Коли їжа залишиться в блендері після використання, її набагато складніше очистити."Крихти їжі можуть засохнути навколо ножів. Якщо залишки їжі погано очищені, це стає проблемою безпеки під час наступного використання блендера", - пояснює професійний шеф-кухар Лінн Джаст. Додайте приблизно дві чашки теплої води та краплю мильного засобу для посуду в глек блендера, каже Джаст."Закрийте кришку та запустіть блендер на високій потужності приблизно на 10-20 секунд. Ретельно промийте його перед повторним використанням", - каже експерт.Однак цей спосіб не замінить повного очищення блендера. З міркувань безпеки харчових продуктів, - каже вона, - це не слід використовувати з будь-якими сумішами, що містять яйця, молочні чи м'ясні продукти.Не використовуйте посудомийну машину, навіть якщо ваш прилад можна мити у ній.Тепло та волога можуть призвести до того, що ущільнювач біля основи банки ослабне та потече. Також ніколи не занурюйте основу частину з двигуном у воду.Необхідні матеріали:М'яке мило для посудуСерветка з мікрофібриГанчірка для сушінняЩітка для скрабу з м'якою щетиноюХарчова содаНе використовуйте жорсткі або абразивні засоби для чищення, такі як мочалки зі сталевої вати або відбілювач, для частин банки або основи блендера."Вони можуть пошкодити поверхню блендера, оскільки хімічні речовини можуть залишатися під час використання блендера", - каже шеф-кухар Соня Хосла.Інструкції:Перед чищенням від'єднайте блендер від мережі.Зніміть усі знімні частини, наприклад кришку та основу.Вимийте глек блендера, кришку та комір у гарячій мильній воді. Слідкуйте за гострими лезами та використовуйте для їх чищення щітку з м'якою щетиною.Для усунення стійких залишків Хосла рекомендує наповнити блендер теплою водою і чайною ложкою харчової соди, змішувати кілька секунд, а потім промити.Змити чистою водою.Протріть основу блендера м'якою вологою тканиною, стежте за тим, щоб волога не потрапляла на двигун.Ретельно висушіть перед повторним складанням.Пам'ятайте: завжди краще принаймні промити блендер одразу після використання. Навіть якщо ви плануєте повернутися та почистити його пізніше. Інакше залишки їжі висохнуть і прилипнуть до блендера, що ускладнить очищення.

Джерело матеріала
loader
loader