/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Ff208de85bd3c11c7e4ae45d8ac4d2e2a.png)
Що додати у борошно, щоб не заводились міль та жучки
Щоб борошно залишалося без шкідників, достатньо одного простого кроку.
Не потрібно витрачати гроші на хімію – потрібний засіб уже є у вас вдома, повідомляє Шантель Міла.
Жучки в борошні чи крупах – знайома проблема для багатьох. Вони не лише псують продукт, а й легко перебираються на інші запаси. Проте є простий і дієвий спосіб захистити свої запаси - достатньо додати лавровий лист. Так, той самий, що ви кладете в суп.
Лавр має природний сильний аромат, який неприємний для шкідників, тож міль і довгоносики тримаються від нього подалі. Просто покладіть кілька сухих листків у ємність із борошном, макаронами або крупами. Найкраще – у герметичний контейнер, щоб запах зберігався довше, а у випадку зараження – не давав шкідникам поширитися на інші продукти.
Фахівці радять також розкласти свіже лаврове листя по полицях і в кутиках кухонних шаф. Це створює додатковий бар’єр для непроханих "гостей".
До речі, дослідження показали, що ефірні олії деяких рослин можуть не лише відлякувати комах у харчових продуктах, а й захищати дім загалом. Найкраще себе проявили евкаліпт, базилік і аніс. Тож якщо ви хочете посилити ефект, можна поєднувати лавр з іншими ароматичними травами.
Таким чином, замість зайвих витрат і використання хімії, достатньо кількох ароматних листочків, щоб борошно залишалося свіжим, а кухня – без шкідників.
Раніше ми повідомляли, де зберігати різні види консервацій, аби вони не зіпсувалися?
Як правильно зберігати помідори, це не в холодильні: правила, про які забувають українці - детальніше на Знай.ua.

