Трендові ідеї прикрашання паски: що модно 2025 року
Трендові ідеї прикрашання паски: що модно 2025 року

Трендові ідеї прикрашання паски: що модно 2025 року

Традиційна кольорова посипка — улюблена прикраса паски з дитинства, яка ніколи не вийде з моди.

Але щороку господині все частіше експериментують із декором і вигадують нестандартні варіанти прикрашання великоднього хліба.

Та якщо хочеться додати яскравості — спробуйте оформити здобу цукерками, печивом, горішками або шоколадом.

Про це пише "Українська правда".

Популярний і дуже ніжний тренд — біла глазур із білими об’ємними прикрасами.

Для цього підійдуть кокосова стружка, маршмелоу, білі шоколадні дропси та навіть їстівне золото.

Щоб композиція не була надто одноманітною — додайте трохи зелені, барвінку або сріблястих намистинок.

Їстівний мох: кольоровий акцент і улюблений дітьми.

Яскраво-зелений, пухкий, пористий — їстівний мох має казковий вигляд і прикрашає будь-яку паску.

Його легко зробити вдома:.

1 велике яйце;.

25 г борошна;.

30 г меду;.

12 г цукру;.

5 г розпушувача;.

зелений барвник.

Рецепт: Збийте яйце з медом, цукром і барвником.

Додайте борошно з розпушувачем, збийте блендером.

Розлийте в паперові стаканчики (на третину) та готуйте в мікрохвильовці 40–60 секунд.

Дайте охолонути – і мох готовий для декору.

Горіхи, ягоди, фрукти: смачно і красиво.

Сушені цитруси, мигдальні пластівці, свіжа лохина, малина чи інжир — не лише смачно, а й надзвичайно естетично.

Використовуйте їх як монодекор або в поєднанні з крихтами шоколаду та горіхами — така паска матиме вигляд, як із вітрини кондитерської.

Шоколадні гніздечка: мімішна класика.

Можна купити готові або спекти самостійно шоколадні гніздечка з печива — вони завжди мають милий вигляд на пасках.

Інгредієнти для печива-гніздечка:.

200 г борошна;.

100 г цукрової пудри;.

45 г какао;.

5 г розпушувача;.

70 г вершкового масла;.

2 яйця.

Рецепт: Змішайте сухі інгредієнти, додайте масло та яйця, замісіть тісто.

Охолодіть і сформуйте кульки, потім натисніть їх через часничницю колом, щоб отримати гніздо.

Випікайте 15 хв за 180°С.

У середину — шоколадна паста та цукерки-яєчка.

Джерело матеріала
loader
loader