/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F8f6fb8cc2caa76abe5b183e182da87f2.jpg)
Великдень наближається: у які дні варто пекти паски
У які дні потрібно займатися випіканням цього святкового хліба – розповідає LifeStyle24.
Коли потрібно пекти паску
Згідно з давніми звичаями, українки випікають паски за кілька днів до Великодня. Зазвичай господині розпочинають приготування у Чистий четвер, адже він у народі вважається найкращим часом для подібної справи. Цього дня жінки спершу займаються прибиранням, оскільки в хаті має панувати порядок перед Воскресінням Христовим. Та лише після цього розпочинають приготування тіста для пасок, вкладаючи туди не тільки інгредієнти, а й любов і віру.
Крім цього, існує ще один день, коли дозволяється пекти цей святковий хліб. Саме у Велику суботу, напередодні Великодня, господині продовжують готуватися до світлого свята та пакувати великодні кошики.
Коли потрібно пекти паски / Фото Freepik
Скільки пасок треба з'їсти на Великдень
Для наших предків число 12 вважалося особливим. Адже асоціювалося з кількістю апостолів Ісуса Христа та місяцями року. Крім цього, це число означає завершеність, тому пращури намагалися з'їсти саме 12 пасок на Воскресіння Христове.
Що цікаво, молодим дівчатам радили скуштувати їх у різних господинь, щоб вже до наступного року вийти заміж. А жінкам, які прагнули народити дитину, варто було з'їсти 12 пасок, приготованих матерями. Мовляв, тоді щастя материнства неодмінно прийде.

