Як правильно мити яйця перед приготуванням: пояснення нутриціолога
Як правильно мити яйця перед приготуванням: пояснення нутриціолога

Як правильно мити яйця перед приготуванням: пояснення нутриціолога

Багато хто впевнений, що яйця перед використанням треба мити.Нутриціолог та фізіолог Ольга Дорош у своєму Instagram розповіла, чи справді треба мити яйця перед приготуванням та як правильно це робити."Кури та інша домашня птиця можуть переносити бактерії сальмонели на шкарлупі через контакт із фекаліями. Крім того, ці бактерії можуть міститись і всередині яєць. Миття яєць перед приготуванням може збільшити ризик зараження сальмонелою, оскільки вода, особливо холодна, може "всмоктуватись" в яйце через пори в шкаралупі", - пояснює Ольга Дорош.Можна витерти видимі забруднення (пір'я, фекалії) вологим рушником, після чого висушене яйце покласти до холодильника;також можна взяти окрему миску і мити яйце по одному в гарячій воді (вода має бути на 11-20 градусів вища за температуру яйця!)після миття яйця важливо одразу почати процес його приготування, а руки та поверхні, що з ними контактували - ретельно вимити з милом.Купуйте яйця в магазинах, де вони зберігаються в холодильнику. Щоразу коли люди купують яйця на ринку - ризик заразитись зростає;зберігайте яйця в холодильнику при 4,4 градусах і нижче. Якщо в яйцях є бактерії, вони швидко розвиватимуться при кімнатній температурі;куплені яйця варто з'їсти впродовж 3, максимум 5 тижнів;відразу викидайте розбиті яйця;варіть яйця поки жовток і білок не стануть твердими;використовуйте мило та гарячу воду для миття рук та предметів, що контактували із сирими яйцями;не можна мити яйця наперед для зберігання і загалом рекомендацій мити немає.

Джерело матеріала
loader