Сирна ягідна паска, яку не потрібно пекти – тільки насолоджуватися
Сирна ягідна паска, яку не потрібно пекти – тільки насолоджуватися

Сирна ягідна паска, яку не потрібно пекти – тільки насолоджуватися

Великдень зовсім поруч, і якщо ти хочеш чогось незвичайного, але не хочеш поратися з духовкою – лови ідею! Ця сирна паска з ягодами не потрібно випікати, зате вона виходить неймовірно смачною, ніжною і красивою. Справжній десерт, який сподобається дорослим і дітям.

В основі – домашній або покупний сир, заварний крем, ягідне пюре з полуниці та ожини плюс трохи білого шоколаду для ніжності. А особливість – журавлина, яка заздалегідь наполягає в апельсиновому соку.

Рецептом поділився канал " Смачно швидко корисно" на YouTube.

Інгредієнти:

  • Сир (краще 9%) – 500 г

  • Вершки 33% – 100 г

  • Яйця – 60 г

  • Масло вершкове – 50 г

  • Цукор (100 г) та ванільний цукор (1 ч.л.)

  • Полуниця (заморожена, 300 г), ожина (300 г), білий шоколад (20 г)

  • Цедра лимона (1 шт)

  • Журавлина (200 г) + апельсиновий сік (1 склянка)

  • Трохи декоративного посипання

Сирна паска / фото: скриншот TikTok

Спосіб приготування:

  1. Завари крем з вершків, яєць та цукру. Дай йому охолонути.

  2. Перетри сир і збий з олією буде пишна сирна маса.

  3. Зроби ягідне пюре (можна з улюбленими ягодами), підігрій його та втрути туди білий шоколад.

  4. Все змішай, додай лимонну цедру та замочену журавлину.

  5. Виклади масу у форму з марлею, утрамбуй, придави чимось важким і відправ у холодильник на ніч.

  6. Вранці акуратно дістань, прикрась шоколадом та посипанням – і готово!

@viktoria__cooking

Сирна паска з маком та вишнями🍒 Інгредієнти: - 500г кисломолочного сиру 5-9% - 100г сметани 20% - 100г вершкового масла 82,5% - 200г цукрової пудри - 10г ванільного цукру - 150г заморожених вишень - 50г цукру - 20г крохмалю + 35г води - 50г маку Приготування: ◽️Промитий мак заливаємо кипʼятком та проварюємо на середньому вогні ~ 20хв. Тоді через сито зливаємо всю воду і залишаємо мак до охолодження. ◽️Тим часом до заморожених вишень додаємо цукор та варимо допоки вишні не розморозяться. Далі додаємо крохмаль змішаний з водою та постійно помішуючи варимо до загущення і охолоджуємо. ◽️До кисломолочного сиру додаємо цукрову пудру, сметану, мʼяке вершкове масло, цукор, ванільний цукор та пробиваємо блендером до однорідності. А кисломолочний сир ви можете придбати в Сільпо по гарній знижці🔥 ◽️Розділяємо масу на дві частини. До першої додаємо вишневу начинку і пробиваємо блендером до однорідності , а до другої мак і ретельно перемішуємо. ◽️Форму застеляємо марлею, викладаємо на дно вишневу масу і змащуємо неї боки. Всередину кладемо всю макову масу і зверху знову вишневу. ◽️Загортаємо марлею, зверху кладемо грузик і відправляємо в холодильник на ніч. ◽️Тоді форму і марлю акуратно знімаємо та прикрашаємо за бажанням вишневим джемом і вишнями. Зберігаємо в холодильнику, адже в теплі почне втрачати свою форму. Смачного!♥️ #сирнапаска #паскарецепт #сирнапаскавеликдень #вишневапаска #пасказвишнями #пасказмаком #великдень #фудблог

♬ Aesthetic - Audiolist Productions

Виходить дуже ніжна, ароматна, з гарним ягідним кольором паска, яка прикрасить будь-який великодній кошик.

Такий десерт – чудовий спосіб порадувати близьких та трохи здивувати гостей. Ну і себе, звісно.

Раніше ми писали про манікюр на Великдень 2025: які дизайни на нігтях зараз у тренді

Крім того, Знай.ua повідомляв, вони просто, як небо: що додати у воду, щоб великодні яйця стали блакитними без хімії

Джерело матеріала
loader