Зручна порційна піца для сніданку чи перекусу: рецепт кальцоне – за це ми любимо Італію
Зручна порційна піца для сніданку чи перекусу: рецепт кальцоне – за це ми любимо Італію

Зручна порційна піца для сніданку чи перекусу: рецепт кальцоне – за це ми любимо Італію

Неможливо знайти того, хто відмовиться від соковитої піци, тим паче коли вона нагадує сендвіч. Маленькі кальцоне – саме те, що стане найкращим супутником вашого повсякденного життя, розповідає 24 Канал з посиланням на Przyslij Przepis.

Рецепт кальцоне

  • Час: 1 година 25 хв
  • Порцій: 12

Інгредієнти:
тісто:
– 900 грамів борошна;
– 2 чайні ложки солі;
– 16 грамів сухих дріжджів;
– 4,5 столові ложки олії;
– 500 мілілітрів молока;
начинка:
– 2 перці (нарізані кубиками);
– 0,5 кілограма смажених грибів;
– шматок шинки та салямі (нарізані кубиками);
– спеції для піци;
– приблизно 250 грамів тертого жовтого сиру.

Приготування:

  1. Змішуємо всі інгредієнти для начинки (крім тертого сиру).
  2. Просіваємо борошно в миску, додаємо дріжджі та сіль, потім вливаємо тепле молоко і додаємо 4 столові ложки олії.
  3. Замішуємо тісто до еластичності і гладкості, формуємо кулю, змащуємо залишками оливкової олії, накриваємо і ставимо в тепле місце, щоб воно піднялося вдвічі.
  4. Коли тісто піднялося, ще раз його вимішуємо і ділимо на 12 частин. Кожну частину розкачуємо в тонкий круг.
  5. На половину кожного кружечка викладаємо начинку, посипаємо тертим сиром і зліплюємо, як вареник.
  6. Кожну заготовку викладаємо на пергаментний папір і змащуємо збитим яйцем.
  7. Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, і випікаємо 20 – 25 хвилин.

Смачного!

Це буде хіт: рецепт бейбі-пасочки від улюбленої Ольги Мартиновської.

Джерело матеріала
loader
loader