/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F459%2Ff57df22d197327a2e7825c66b3712117.jpg)
Єврокомісія визнала безпечним використання ультрафіолетового порошку з личинок Tenebrio molitor у харчових продуктах
Єврокомісія ухвалила рішення, що оброблений ультрафіолетом порошок з цілісних личинок Tenebrio molitor є безпечним для здоров’я та може бути використаний у виробництві ряду харчових продуктів.
Відповідно до нових рекомендацій, цей інгредієнт може бути доданий до хліба, булочок, тістечок, макаронів, а також сирів, сирних продуктів, картопляних виробів, фруктів та овочів.
Це рішення відкриває нові можливості для використання інноваційних джерел білка в харчовій промисловості, а також сприяє розвитку альтернативних методів харчування в рамках сталого розвитку.
Цей крок є частиною зусиль Європейського Союзу підтримати інновації в харчовій галузі та забезпечити більшу різноманітність і стійкість продовольчих систем.

