Єврокомісія визнала безпечним використання ультрафіолетового порошку з личинок Tenebrio molitor у харчових продуктах
Єврокомісія визнала безпечним використання ультрафіолетового порошку з личинок Tenebrio molitor у харчових продуктах

Єврокомісія визнала безпечним використання ультрафіолетового порошку з личинок Tenebrio molitor у харчових продуктах

Єврокомісія ухвалила рішення, що оброблений ультрафіолетом порошок з цілісних личинок Tenebrio molitor є безпечним для здоров’я та може бути використаний у виробництві ряду харчових продуктів.

Відповідно до нових рекомендацій, цей інгредієнт може бути доданий до хліба, булочок, тістечок, макаронів, а також сирів, сирних продуктів, картопляних виробів, фруктів та овочів.

Це рішення відкриває нові можливості для використання інноваційних джерел білка в харчовій промисловості, а також сприяє розвитку альтернативних методів харчування в рамках сталого розвитку.

Цей крок є частиною зусиль Європейського Союзу підтримати інновації в харчовій галузі та забезпечити більшу різноманітність і стійкість продовольчих систем.

Джерело матеріала
loader
loader