Рецепт пухкої паски, те, що ви шукали: залишається м’якою та не кришиться протягом тижня
Рецепт пухкої паски, те, що ви шукали: залишається м’якою та не кришиться протягом тижня

Рецепт пухкої паски, те, що ви шукали: залишається м’якою та не кришиться протягом тижня

Хочете спекти надзвичайно м’які паски без зайвого клопоту? Та й щей, щоб вони не черствіли цілий тиждень? Пропонуємо рецепт пухкого тіста, завдяки якому ваші паски залишаться свіжими та ніжними довгий час.

Що знадобиться:.

Молоко — 250 мл.

Свіжі дріжджі — 25 г (або сухі — 10 г).

Борошно пшеничне — 800 г.

Яйця курячі — 3 штуки.

Масло вершкове — 100 г.

Цукор білий кристалічний — 120 г.

Ванілін — 1 г.

Родзинки без кісточок — 150 г.

Сіль кухонна — дрібка.

Як готувати:.

Спочатку потрібно трохи підігріти молоко (250 мл) і вилити його в миску.

Додаємо туди 25 грамів свіжих дріжджів, можна замінити і на 10 г сухих.

Ретельно перемішуємо й додаємо 250 г просіяного борошна.

Знову перемішуємо.

Накриваємо миску й ставимо у тепле місце приблизно на 30 хвилин — маса має помітно збільшитися в об’ємі.

Зручно ставити у духовку, виставивши температуру 40°C.

Поки опара піднімається, відокремлюємо білки від жовтків (три яйця).

До жовтків додаємо цукор з ваніліном і збиваємо міксером до білої пухкої маси.

Білки з дрібкою солі теж збиваємо — до стійкої піни.

Далі до готової опари вмішуємо жовткову суміш, перемішуємо.

Потім додаємо м’яке масло (100 г), яке потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

Додаємо збиті білки й ретельно перемішуємо.

Далі — поступово всипаємо решту борошна.

Його може знадобитися трохи більше або менше — залежить від розміру яєць і вологості самого борошна.

Тісто викладаємо на поверхню, посипану борошном, і добре вимішуємо.

Надлишково додавати борошна не варто — інакше тісто буде «забитим».

Правильно замішане тісто повинно бути м’яким і трохи липнути до рук.

Після цього перекладаємо його в миску, накриваємо рушником і знову залишаємо в теплі на годину.

Коли тісто піднялося, додаємо родзинки.

Перед тим як змішувати, родзинки треба промити, просушити і трохи обваляти в борошні.

Також можна додати подрібнені горіхи або цукати — за бажанням.

Після цього знову добре вимішуємо тісто і залишаємо ще на пів години, щоб воно піднялося вдруге.

Коли об’єм збільшився, обминаємо тісто і розкладаємо у форми, заповнюючи їх на третину.

Знову накриваємо рушником.

Коли паски піднімуться, ставимо в духовку при температурі 100°C — на 15 хвилин.

Потім підвищуємо температуру до 180°C і печемо до готовності.

Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Якщо верх надто швидко рум’яниться, а всередині ще сиро — накриваємо фольгою й допікаємо.

Автору знадобилося ще 20 хв.

Після цього паски залишають охолонути на столі 10 хвилин.

Готово — можна прикрасити за смаком.

Завдяки цьому рецепту ваші паски вийдуть надзвичайно ніжними, повітряними та залишаться м’якими та смачними протягом усього тижня.

Джерело матеріала
loader
loader