Незвичайна паска на Великдень: готуємо сирні шедеври з ягодами та фруктами
Незвичайна паска на Великдень: готуємо сирні шедеври з ягодами та фруктами

Незвичайна паска на Великдень: готуємо сирні шедеври з ягодами та фруктами

Цього року здивуйте рідних незвичайними сирними пасками з фруктово-ягідними нотками.Поєднання ніжного сиру з ароматними ягодами та соковитими фруктами створює справжній смаковий вибух, який запам'ятається надовго.Gazeta.ua пропонує три рецепти, які подарують витончений смак та вигляд.Цукор - 100 гВершки 33% - 100 гЯйця курячі - 60 гЦукор ванільний - 1 ч. л.Сирна масаСир кисломолочний - 500 гМасло вершкове - 50 гЯгідне пюреПолуниця заморожена - 300 гОжина - 300 гБілий шоколад - 20 гЛимон, цедра - 1 шт.Замочена журавлинаЖуравлина - 200 гСік апельсиновий - 1 скл.ДекорБілий шоколад - 20 гОлія соняшникова - 1 ч. л.Посипка декоративна - 20 гЗалийте журавлину апельсиновим соком і залиште на ніч. Коли журавлина настоялась, зціджуємо сік і висушуємо ягоди паперовим рушником.Насипаємо в сотейник цукор та ванільний цукор, додаємо яйця та жирні вершки. Перемішуємо, варимо на середньому вогні до закипання. Не забувайте постійно помішувати, щоб основа не пригоріла.Після закипання зніміть заварну основу з плити ще раз перемішайте, щоб вона не пристала до сотейника.Накрийте харчовою плівкою в контакт та дайте основі охолонути.Перетираємо сир через сито, аби паска була однорідною і ніжною. Краще брати домашній сир, або магазинний 9% жирності. Перетертий сир має стати пухким та повітряним.Додати м'яке вершкове масло, перебити блендером до утворення однорідної маси.Заздалегідь розморозити ягоди, аби з них стік сік. Ягоди перебити блендером. Готову ягідну масу перетерти через сито. В рецепті використані ожина та полуниця, алеможете обрати інші ягоди, які до смаку.Ягідне пюре довести до кипіння, постійно помішуючи. В гаряче пюре додаємо білий шоколад. Ретельно перемішуємо, поки шоколад повністю не розчиниться.Змішайте ягідне пюре з сирною масою. Далі додаємо заварну основу та цедру лимона. Суміш перебиваємо блендером, поки маса не стане однорідною.До готової маси додаємо висушену журавлину і ретельно перемішуємо.Пасочницю розбірної форми для сирної паски ставимо в миску і вистеляємо зсередини вологою марлею. Марлю намагаємось розправити якомога ретельніше, аби готова пасочка мала більш естетичний вигляд.Поступово викладаємо сирну масу в форму, утрамбовуючи лопаткою. Низ паски обережно вирівняти і накрити краями марлі. На паску поставити гніт. Рекомендуємо покласти пластикову кришку, а на неї пакет рису.Відправляємо паску на ніч в холодильник.На ранок паска готова. Обережно розкриваємо низ марлі, зверху ставимо тарілку і акуратно перевертаємо пасочку. Знімаємо форму. Далі дуже обережно зніміть марлю. Готова паска дуже ніжна, тож важливо її не пошкодити.

Для декору можеш використати білий шоколад. Додайте до нього трохи рослинної олії і поступово розтопіть в мікрохвильовці. Далі помістіть розтоплений білий шоколад в кондитерський мішок та прикрасьте ним верхівку паски, зробивши невеликі потьоки. Верхівку паски також декоруємо кольоровою посипкою.400 г кисломолочного сиру200 г сметани50 г вершкового масла50 г цукрової пудри100 г білого шоколаду1 ст. л маку150 г замороженої вишні + 1-2 ст. л цукру + 1 ст. л крохмалю (без гірки ~10-12 г)Мак заливаємо окропом на 30 хв, після через сито зливаємо воду.Для вишневої начинки до вишні додаємо цукор та крохмаль і на маленькому вогні, постійно помішуючи, доводимо до загустіння, охолоджуємо. Якщо хочете більш витікаючу серединку, залиште начинку трішки рідкуватою.До сиру додаємо мʼяке вершкове масло, цукрову пудру, сметану і блендером збиваємо до однорідності. Додаємо мак та розтоплений шоколад, перемішуємо.Форму для паски застилаємо марлею, викладаємо сирну масу, формуючи дно та бортики. Додаємо вишню, закриваємо сирною масою, загортаємо краї марлі, ставимо груз і відправляємо в холодильник мінімум на ніч.Вранці знімаємо форму та марлю і прикрашаємо паску за власним смаком. Можна полити розтопленим шоколадом та посипати мигдальними пластівцями з цукровою посипкою.Паска виходить дуже ніжною та смачною.Це одне з найкращих поєднань смаків, а ще вона дуже ніжна.Для основи:200 г білого шоколаду або шоколадної глазурі ⠀ ⠀
Для малинової начинки:5 г желатину50 мл молока175 г свіжої або розмороженої малини75 г цукру150 г кисломолочного сиру150 г крем-сиру25 г вершкового масла
Для фісташкової начинки:5 г желатину50 мл молока150 г кисломолочного сиру150 г крем-сиру25 г вершкового масла25-75 г цукрової пудри100 г фісташкової пасти ⠀ ⠀
Основу:Шоколад або шоколадну глазур розтоплюємо у мікрохвильовці або на водяній бані. Переливаємо у силіконову форму і рівномірно розподіляємо. Прибираємо у холодильник до повного застигання (~ 1 год). ⠀ ⠀
Малинову начинку:Малину з цукром доводимо до кипіння і варимо декілька хв. Перетираємо через сито і даємо повністю охолонути.Желатин заливаємо молоком і залишаємо на 15 хв.Кисломолочний сир, крем-сир, мʼяке масло та малинову начинку ретельно пробиваємо блендером. Додаємо розтоплений желатин і ще раз ретельно пробиваємо блендером.⠀ ⠀
Фісташкову начинку:Желатин заливаємо молоком і залишаємо на 15 хв.Кисломолочний сир, крем-сир, мʼяке масло, пудру та фісташкову пасту ретельно пробиваємо блендером. Додаємо розтоплений желатин і ще раз ретельно пробиваємо блендером. ⠀
Збираємо:У форму з шоколадною основою шарами кладемо наші начинки, кожен раз прибираючи у холодильник на 15 хв (якщо один з шарів, очікуючи при кімнатній температурі буде застигати - можна просто трішки підігріти у мікрохвильовці або на плиті). Фінально прибираємо нашу Паску у холодильник на 7-8 год.Після цього перевертаємо і обережно та повільно знімаємо силіконову форму. Прикрашаємо, подаємо та насолоджуємося.

Джерело матеріала
loader
loader