/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fa6c6f2d695acf1ed4aad041ec74b5643.jpg)
Медовик із кремом на згущеному молоці: рецепт смачного торта
Зазвичай медовик готують зі сметанним кремом, але крем на згущеному молоці теж виходить просто чудовим.
Фокус розповість, як його приготувати.
Є безліч рецептів цього улюбленого домашнього торта: з тонких коржів чи з товстіших, з великим вмістом меду чи коли він злегка вловлюється. Так і крем може бути різним. Поки не спечете медовик — не зрозумієте. Можна додати в медові коржі спеції, характерні для іншої медової випічки: корицю, імбир, кардамон, запашний перець. У крем на згущеному молоці можна додати ваніль і цитрусову цедру.
Медовик із кремом на згущеному молоці
Інгредієнти:
- борошно — 250 г;
- вершкове масло — 120 г;
- цукор — 125 г;
- мед — 150 г;
- два яйця;
- сода — 3 г;
- сіль — 10 г;
- вершки не менше 30% — 1,4 л;
- варене згущене молоко — 400 г;
Розігрійте духовку до 180 градусів. Приготуйте три аркуші паперу для випічки за розміром дека, приблизно 35х55 см. Вершкове масло наріжте шматочками. Яйця розбийте в миску і змішайте вінчиком із сіллю.
У високому сотейнику або в невеликій каструлі змішайте цукор, мед і вершкове масло. Прогрійте, перемішуючи доти, доки масло не розтане і цукор повністю не розчиниться.
Постійно перемішуючи медову суміш, влийте яйця. Зніміть із плити та вмішайте соду. Суміш почне пінитися: так і має бути. Перелийте суміш у велику миску або в чашу блендера.
Збивайте медову суміш до збільшення в об'ємі в 1,5 раза. Коли суміш стане трохи теплою, знизьте швидкість роботи міксера і в два прийоми всипте борошно.
Викладіть на кожен із підготовлених аркушів паперу для випічки 1/3 тіста. Розподіліть рівномірно і випікайте коржі 8-10 хвилин. У готового коржа відразу обріжте краї.
Звільніть коржі від паперу і розріжте по довгій стороні навпіл. Таким чином, у вас вийде 6 коржів. Можна розрізати кожен корж на 3 частини — тоді коржів буде 9, і торт буде меншого розміру, але високий.
Викладіть згущене молоко в миску, додайте 180 мл вершків і вимішайте до однорідності. Якщо під рукою є занурювальний блендер, скористайтеся ним. Приберіть суміш у холодильник на 30 хвилин.
Збийте решту вершків у м'яку піну. Продовжуючи збивати, поступово введіть суміш згущеного молока з вершками. Додайте сіль і збивайте ще півхвилини. Перемажте медовик кремом і зберіть торт. Верхній корж також змастіть кремом. Подрібніть обрізки коржів і посипте поверхню торта. Поставте торт у холодильник щонайменше на 6 годин, бажано на ніч, щоб коржі як слід просочилися кремом.
Читайте також:
Головна прикраса великоднього столу: рецепт сирної паски
Простіше простого: рецепт швидкого і дуже смачного торта без випічки
Унікальна страва, яка полюбилася всьому світу: рецепт сиропного торта (відео)

