Кишечник скаже дякую: 10 продуктів з великою кількістю клітковини
Кишечник скаже дякую: 10 продуктів з великою кількістю клітковини

Кишечник скаже дякую: 10 продуктів з великою кількістю клітковини

Клітковина — ключ до здорового травлення, міцного імунітету та нормального рівня цукру.

Правильно підібрані продукти допоможуть не лише покращити самопочуття, а й уникнути серйозних хвороб, пише Real Simple.

Клітковина — це не просто складова раціону, а справжній рятівник для кишківника. Вона буває розчинною й нерозчинною, і обидва види важливі. Перший — працює як губка, знижує рівень цукру та холестерину, другий — покращує перистальтику й запобігає закрепам. А ось продукти, які варто додати до щоденного меню.

Насіння чіа, сніданок / фото: Pixabay

Ожина — рекордсмен серед ягід за вмістом клітковини, має антиоксиданти, що підтримують мозок і серце.

Овес — поєднання бета-глюкану і грубих волокон — ідеальний варіант для серця та ваги.

Попкорн (без солі та масла) — хрумка альтернатива шкідливим снекам, містить антиоксиданти.

Домашній попкорн, скріншот: YouTube

Квасоля — джерело білка, клітковини та помічник у стабілізації цукру в крові.

Квасоля, скріншот з відео

Авокадо — не лише жир, а й сила для шкіри, травлення і стабільного глюкозного балансу.

Авокадо на столі. Фото: Freepik

Фісташки — серцевий захист і перекус із вітамінами.

Сочевиця — білкова основа для тих, хто не вживає м’яса.

Листова капуста — багата на кальцій, м’яко діє на кишківник.

Брюссельська капуста — природний пребіотик для мікрофлори.

Мигдальне борошно — комбо з клітковини, вітаміну Е та магнію.

Щоб кишківник працював, як годинник, просто їжте більше рослинної їжі. Це проста звичка, яка з часом зробить ваше тіло вдячним.

"Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця."

Раніше ми повідомляли, насіння чіа – не просто тренд: все про суперфуд, який варто додати до свого раціону.

Може призвести до отруєння: чому не можна їсти вчорашній рис - детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader
loader