Секрет, який змінює усе: чому через лавровий лист страва гірчить і як цього уникнути
Секрет, який змінює усе: чому через лавровий лист страва гірчить і як цього уникнути

Секрет, який змінює усе: чому через лавровий лист страва гірчить і як цього уникнути

Головне правило роботи з лавровим листком – додавати його потрібно лише наприкінці варіння або тушкування. Інакше він почне віддавати гіркі ефірні олії, які зіпсують смак страви, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

Втім, навіть якщо ви все зробите правильно, то все одно є ризик, що страва буде гірчити. І на це є кільа причин.

  • Старий лист

Якщо лаврове листя зберігати надто довго, то воно починає окислюватися та гірчити. Якщо лист має сіруватий або темно-коричневий відтінок – краще не додавйте його у страву.

  • Завелика кількість

На каструлю достатньо 1 – 2 листків. Це той випадок, коли краще дати менше, а не переборщити.

  • Неправильне поєднання

Деякі продукти надто активно "реагують" на лаврове листя, змушуючи його віддавати ефірні олії. Це стосується томатів, вина та деяких спецій.

І пам'ятайте – після приготування страви лаврове листя потрібно обов'язково вийняти.

Вона ще й смачно готує: рецепт сирних вафлів від гумористки Тетяни Песик.

Джерело матеріала
loader
loader