Просто танутиме в роті: рецепт сирної запіканки без манки, що стане улюбленою
Просто танутиме в роті: рецепт сирної запіканки без манки, що стане улюбленою

Просто танутиме в роті: рецепт сирної запіканки без манки, що стане улюбленою

Багато рецептів традиційно включають манну крупу, яка надає запіканці виразного смаку. Однак, кулінари стверджують, що приготувати смачну сирну запіканку цілком можливо і без цього інгредієнта. До того, це створить легшу та повітрянішу версію страви, пише 24 Канал.

Запіканка сирна без манки та борошна

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:
– 400 грамів сиру у вигляді пасти;
– 3 яйця;
– 5 столових ложок цукру;
– 2 столові ложки з гіркою сметани;
– 2 столові ложки з гіркою крохмалю;
– дрібка солі;
– пакетик ванільного цукру;
– вершкове масло.

Приготування:

  1. У мисці з'єднайте сир, яєчні жовтки, сметану, ванільний цукор, крохмаль, сіль і цукор. Збийте до отримання однорідної консистенції.
  2. В окремій місткості збийте яєчні білки до стійких піків, акуратно введіть в тісто силіконовою лопаткою. Перемішайте, викладіть масу у форму для запікання, змащену вершковим маслом.
  3. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 35 – 40 хвилин. Готово!

Сирна запіканка спершу матиме пишну текстуру, а при охолодженні може злегка "впасти". Це явище цілком нормальне і не вплине на загальний смак страви.

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і пляцок "Старий Львів".

Джерело матеріала
loader
loader