/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F9054f9ac576d4ed6e060500faead5536.jpg)
Обсяги виробництва м'яса в Україні скоротились
Загальні обсяги забою сільськогосподарських тварин (ВРХ, свиней, овець, птиці) в Україні у січні – лютому 2025 року склали 504,1 тис. т, що на 4% менше відносно минулорічного періоду.
Про це повідомляє Асоціація виробників молока з посиланням на дані Мінагрополітики.
Зазначається, що обсяги забою ВРХ в лютому 2025 року склали 10,2 тис. т, що на 4 тис. т менше (-26%) відносно січня 2025 року і на 900 т менше (-8%) відносно лютого 2024-го.
У січні – лютому поточного року обсяги забою в Україні становили 24 тис. т, що на 1 т (-4%) менше відносно минулорічного періоду.
«У лютому 2025 року на підприємствах було вироблено 61% яловичини від загального обсягу забою, а в господарствах населення — 39%», — констатують фахівці.
За попередніми даними, в лютому 2025 року обсяги забою ВРХ на підприємствах склали 6,2 тис. т, що на 1 тис. т менше (-13%), ніж у січні 2025 року, і на 300 т менше (-5%), ніж у лютому 2024-го. У січні – лютому 2025 року обсяги забою на сільгосппідприємствах становили 13,3 тис. т, що на 300 т (+2%) більше відносно минулорічного періоду.
У господарствах населення обсяги забою ВРХ в лютому 2025 року склали 4 тис. т, що на 3 тис. т менше (-40%) відносно січня і на 1 тис. т менше (-13%) відносно лютого 2024-го. У січні – лютому 2025 року обсяги забою в господарствах населення становили 10,7 тис. т, що на 1,3 тис. т (-11%) менше відносно минулорічного періоду.

