/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fb982365bedbfbd9fdfe6d5ff5ad8d8bc.jpg)
Яка країна є батьківщиною борщу: несподівана відповідь вразить просто наповал
Ви дізнаєтесь:
Перші відомості про борщ відносяться ще до Київської Русі, і ця традиційна українська страва користувалася великою популярністю. Надалі борщ став частиною національної кухні не тільки України, а й багатьох інших країн - Польщі, Литви, Молдови.
Про те, що Україна є батьківщиною знаменитого червоного супу - борщу, йдеться в публікації Главреда.
ЮНЕСКО внесла український борщ до списку культурної спадщини
Широко відомо, що український борщ отримав заслужене визнання і на міжнародній арені. Раніше ЮНЕСКО внесла український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини.
Цей традиційний український червоний суп було названо "елементом соціальної інтеграції та згуртованості". Відтепер "Культура приготування українського борщу" занесена до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
"Борщ - елемент соціальної інтеграції та згуртованості, що слугує об'єднанню народу України, незалежно від віку, статі чи походження. У цьому сенсі елемент демонструє важливу роль нематеріальної культурної спадщини під час збройних конфліктів і надзвичайних ситуацій", - нагадувалося раніше в повідомленні Міністерства культури та інформаційної політики України.
Український борщ завоював популярність по всьому світу
Популярність українського борщу вже давно переступила через океан, про що свідчить американська мовна мережа CNN, яка не так давно оприлюднила гастрономічний рейтинг 20 найкращих супів світу.
У передмові до списку CNN наводить кілька цитат і пояснень Джанет Кларксон, відомої авторки книги "Суп: світова історія" (Soup: A Global History).
Кларксон називає суп "однією з найстаріших і найуніверсальніших" страв в історії людства, тоді як CNN додає: подібні визначення залишають простір для разючого кулінарного розмаїття гарячих перших страв.
Видання наводить список із 20 супів з усіх куточків світу, в якому страви згадані в алфавітному порядку (без пріоритетності та ранжування за місцями). До цього рейтингу увійшли такі супи:
Банга (Нігерія) - страва з плодами олійної пальми, м'ясом свіжого сома, яловичиною і сушеними морепродуктами;
Фо (В'єтнам) - суп із яловичиною, яку кілька годин тушкують на повільному вогні з корицею, анісом та іншими спеціями;
Борщ (Україна) - традиційна українська національна страва, яка користується популярністю в усьому світі.
При цьому CNN дослівно описує борщ так: "Шматочки ніжного буряка плавають у яскраво-червоному бульйоні супу, який так полюбляють в Україні та в усій Східній Європі. Борщ, часто приправлений ложкою сметани, - це далеко не просто буряковий суп".
Більше новин:
Что за блюдо борщ?
Борщ - українська рідка страва, яка вариться з рубаного буряка, капусти з додаванням картоплі, квасолі та різних приправ, повідомляє "Вікіпедія".
