/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F274f8437f83c5d28510f1e16b15da6a3.jpg)
Як приготувати Том Ям вдома: покроковий рецепт легендарного супу
Том Ям - один із найпопулярніших тайських супів, який підкорює своїм виглядом, яскравим смаком та ароматом.Як приготувати цей екзотичний суп вдома та які інгредієнти зроблять його справжнім тайським шедевром, показав шеф-кухар Олександр Огороднік і поділився рецептом.500 г курячого бульйону12 г лимонника (лемонграс)20 г імбиру5 листочків кафір лайма100 г грибів в мене були Шиїтаке100 г томатів чері (за бажанням)50 г пасти Том Ям (беріть фірму Aroy-D)1/2 сока лайму5 г чілі (можете 10)250 г креветки200 г кокосового молока (найкраще від фірми Kara)4 ст.л рибного соусу3 ст.л соєвого соусу25 г цукруПодаємо з відвареним рисом та свіжою кінзою.Для курячого бульйону500 г курячих кісток з мʼясом (ший, лап, каркас)250 г цибулі100 г моркви100 г стебла селери10 г часник50 г олії2 г чебрець2 лаврових листочки1 г чорний перецьСіль за смаком1.5 л водиОбсмажити на рослинній олії цибулю з морквою до гарного золотистого кольору, додати селеру, часник, чебрець та кістки, обсмажуємо все разом ще 5-6 хв постійно помішуючи, щоб кістки також були з гарною скоринкою. Це дасть гарний колір та аромат майбутньому бульйону.Можна кістки окремо запекти в духовці при температурі 220 градусів 15-20 хв поливши трішки олією.Заливаємо холодною водою, додаємо спеції, доводимо до кипіння та знімаємо піну.Зменшуємо вогонь на мінімум і при маленькому кипінні варимо бульйон 2.5-3 год.Проціджуємо через сито та додаємо сіль за смаком.
