/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F8b63384d2470fda2548eac0afc0a50bf.png)
Найсмачніший сніданок: як приготувати оладки з вівсяних пластівців
Оладки з вівсяних пластівців на молоці виходять дуже пишними і ніжними.
Оладки, панкейки, чи млинці на сніданок — це майже традиція. І оладки з вівсяних пластівців приємно урізноманітнюють це ранкове меню. На приготування піде близько 40 хвилин, а результат вас порадує. Фокус розповість, як їх приготувати.
Оладки з вівсяних пластівців
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 180 г;
- вівсяні пластівці — 80 г;
- молоко — 300 мл;
- цукор — 3 ст. л.;
- одне яйце;
- олія рослинна — 1 ст. л.;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- сода харчова — 0,5 ч. л.;
- лимонний сік — 40 г.
Змішайте вівсяні пластівці, цукор і сіль. Яйце злегка збийте виделкою. Додайте його до сухої суміші, слідом влийте холодне молоко.
Перемішайте інгредієнти виделкою. Додайте сік половинки лимона, щоб він вступив у контакт із содою, тоді оладбі вийдуть пишними. Залиште майбутнє тісто на 20 хвилин.
Просійте борошно разом із содою через дрібне сито в миску. Додавайте борошно порціями в молочну суміш і перемішуйте. Влийте рослинну олію та перемішайте.
І смажте оладки з вівсяних пластівців на розігрітій сковорідці на рослинній олії, викладаючи тісто столовою ложкою.
Подавайте оладки з джемом, сметаною, йогуртом, або медом. Або ж із несолодкими інгредієнтами. На кшталт солоної риби, або ікрою. З тістом для вівсяних оладок можна поекспериментувати, додавши родзинки, цукати або дрібно нарізані яблука.
Читайте також:
Яблучні оладки на пиві: рецепт смачного сніданку
Щоб оладки вийшли пишними: секрети приготування та ідеальний рецепт
Швидкий і смачний сніданок: рецепт оладок із цибулею та яйцем

